Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile işçi sendikaları arasında süren, 130 bin işçiyi kapsayan grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kalmasının ardından Birleşik Metal-İş protesto etti. Yapılan açıklamada, “Adım adım greve gidiyoruz” denildi.

Birleşik Metal İş: Adım adım greve gidiyoruz

AYCAN KARADAĞ

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile işçi sendikaları arasında süren, 130 bin işçiyi kapsayan grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, MESS’in dayatmaları nedeniyle tıkanmasını Birleşik Metal-İş, İzmir Konak eski Sümerbank önünde bugün protesto etti. Eyleme; CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK'e bağlı şube temsilcileri ve siyasi partiler destek verdi.

MESS, BİZE AÇLIĞI VE YOKSULLUĞU DAYATIYOR

Basın açıklamasını okuyan Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, MESS'in teklifinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Son toplantıda MESS bizlere yüzde 6 ücret zammı teklif etmişti. Tartışma dahi etmeyeceğimiz bu tekliften sonra bizler de sesimizi yükseltmeye başladık. MESS’le bugün yeni bir görüşme daha yapıldı. MESS yetkilileri yüzde 6,05 olan ücret zammı tekliflerini bugün yapılan toplantıda ilk 6 ay için yüzde 8’e yükseltti. Diğer 6’şar aylar için enflasyon oranında zam öneriyorlar. Ücret teklifi dışında başka bir maddeye ilişkin teklif vermediler. MESS’in yeni teklifini kabul etmemiz mümkün değil. Bugün masada kendilerine açıkça belirttik. Bu oranları tartışmayız bile. Metal işçilerinin taleplerini karşılayacak bir teklifle gelin” diye konuştu.

Serdaroğlu son olarak şunları kaydetti: “Her geçen gün greve yaklaşıyoruz. Adım adım greve gidiyoruz. Hazırlıklarımız her bakımdan sürüyor. Dört bir tarafta grev eğitimlerimizi yapıyoruz. MESS, bize sefaleti reva görüyor. MESS, bize açlığı ve yoksulluğu dayatıyor. Bu duruma boyun eğeceğimizi sanıyorlarsa yanılıyorlar. Taleplerimizde kararlıyız. Haklarımız almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Kazanan biz olacağız.”

birlesik-metal-is-adim-adim-greve-gidiyoruz-676670-1.