Son dönemlerde kurum içerisinde uygulanan sürgünlere dikkat çeken Birleşik Taşıma Sendikası Adana Şubesi, bir basın açıklaması düzenleyerek, “Sürgünler durdurulsun” çağrısında bulundu.

Birleşik Taşıma Sendikası Adana Şubesi: Sürgünler durdurulsun

BİRGÜN/ADANA

Birleşik Taşıma Sendikası ( BTS) Adana Şubesi, son dönemlerde kurum içerisinde uygulanan sürgünleri protesto etmek için Adana Gar önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya siyasi partiler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve gar çalışanları da destek verdi.

'LİYAKATSIZ ATAMALAR, KURUM İŞLEYİŞİNİ DEĞİŞTİRDİ'

Açıklamayı okuyan BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, “Yapılan liyakatsız atamalar ve siyasi kadrolaşmalar sebebiyle 164 yıllık kurum kültürü ortadan kaldırılmış, kurum işleyişi değiştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Özkan, “Bu tür liyakatsız atamalar kurumumuzda usulsüzlüklere ve kazalara sebebiyet vermektedir” diye konuştu.

TCDD'nin hiçbir döneminde demiryolculara bu kadar düşmanlık güden bir yönetim anlayışla karşı karşıya kalmadığını belirten Özkan, “Mevcut yönetimin uygulamalarında hukuk, mevzuat, kurum ve çalışan menfaati, vicdan gözetilmediğini ifade etti. Özkan, “Pandemi döneminde bile demiryolu çalışanlarını sürgüne gönderildiğini, sokağa çıkma ve seyahat yasağının olduğu dönemde TCDD çalışanlarının ilişiğini zorla kesen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

birlesik-tasima-sendikasi-adana-subesi-surgunler-durdurulsun-765834-1.

Bu baskı ortamının son kurbanının Adana Şube Yöneticisi Turan Erdoğan olduğunu kaydeden, Özkan, "Önceki sürgünlerde imzası olan Trafik Daire Başkanı Abdullah Özcanlı'nın TCDD 6. Bölge müdürlüğüne işyeri teftişi sırasında şube yöneticimizle arasında sözlü bir tartışma sonucu, kendi isteği dışında Osmaniye Yol Bakım servisine geçici görevlendirildiğini, söyledi.

“4688 sayılı sendika kanununa göre işyeri temsilcileri ve yöneticileri isteği dışında çalıştığı yerden başka bir gönderilmez” diyen Özkan, örgütlenme çalışmalarının engellenmesini esas alan bu yasaya uymayan TCDD yöneticileri bu yanlışta dönmelerini, şube yöneticimizin görevlendirilmesi iptal edilerek tekrar işyerine iadesini istedi.