Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Adana Şubesi, İskenderun BTS İlçe Temsilcisi Kamil Gürkan'a yönelik mobbing uygulamalarına tepki gösterdi. BTS Genel Sekreteri Cavit Kayaoğlu, "Keyfi sicil bozma işlemine ve hukuksuzluğa karşı suç duyurusunda bulunacağız" dedi

Birleşik Taşımacılık Sendikası'ndan mobbing tepkisi: Suç duyurusunda bulunacağız

YAKUP DURMUŞ

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Adana Şubesi, Adana Devlet Demir Yolları binası önünde İskenderun BTS İlçe Temsilcisi Kamil Gürkan'a yönelik mobbing uygulamalarına tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri destek verdi.

BTS Adana Şube Başkanı Tonguç yaptığı açıklamada, "İskenderun Gar Müdürlüğü'nde hareket memuru olarak görev yapan, İskenderun BTS İlçe Temsilcisi Kamil Gürkan aylardır İskenderun Gar Müdürü Mehmet Ali Şimşek tarafında haksız ve hukuksuz biçimde baskı, mobbing ve soruşturmalara maruz kalıyor” dedi.

KARAR SİYASİ

“Bu hukuksuz uygulamaların gerekçesi olarak görev sırasında giydiği kıyafet gösterilmektedir" diyen Tonguç, "Ama biz biliyoruz ki asıl sebep Kamil Gürkan’ın giydiği kıyafet değil sendikamızın ilçe temsilcisi olması ve işyerlerindeki yanlışlıklara karşı tutumdur" ifadelerini kullandı.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Basın açıklamasına katılan BTS Genel Sekreteri Cavit Kayaoğlu, hukuksuzluk ve mobbing uygulamalarına karşı hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Kayaoğlu, “Temsilcimize uygulanan bu hukuksuzluğa, keyfi sicil bozma işlemine ve mobbing uygulamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız" dedi.