Birlik Sendikası yola çıktı

Türkiye Komünist Partisi’nin yazın düzenlediği 13. Konferansı’nda kuruluş kararı alınan, geçen günlerde kurulduğu ilan edilen Birlik Sendikası, dün bir basın toplantısı ile kuruluş amaçlarını, hedeflerini, ilkelerini kamuoyuyla paylaştı.

İstanbul Kadıköy’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Birlik Sendikası Başkanı Zehra Güner Karaoğlu, “Bu sermaye düzeninde patronlardan ve sermayeden bağımsız bir hatta kalarak çalışmalarını sürdürecek, işçinin hakkını ve çıkarlarını sonuna kadar savunacak güçlere ihtiyaç var” dedi.

“Sınıf sendikacılığını” esas alan Birlik Sendikası’nın Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar işkolunda faaliyet göstereceğini belirten Karaoğlu, “Birleşik bir işçi hareketinin sendikal alandaki karşılığını örgütleme için birlik ve dayanışma fikrini veri alan bir sendika olacak” diye konuştu. Sendikanın ilk çalışmalarından da söz eden Karaoğlu, daha şimdiden özel okullarda, Madam Coco mağazalarında ve AVM’lerde örgütlenmeye başladıklarını kaydetti.

Toplantıda konuşan bir AVM emekçisi ise pandemiyle birlikte çalışma şartlarının çok daha zor hale geldiğini vurgulayarak, “Artık yalnız değiliz” ifadelerini kullandı.