3 Eylül’de hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Birol Ünel`in cenazesi Berlin'de gerçekleşti.

Birol Ünel’in cenazesi Berlin'de gerçekleşti

Seçil Kalenderoğlu / Berlin

Bir süredir kanser tedavisi görmekte olan 59 yaşındaki oyuncu Birol Ünel, 3 Eylül günü yaşamını yitirdi. Unutulmaz performanslarıyla akıllara kazınan oyuncunun ölümüne Türkiye ve Almanya medyasında da genişçe verilmişti.

Dün gündüz saatlerinde Maksim Gorki Tiyatrosu'nda, tiyatronun direktörü Shermin Langhoff, Ünel'in ailesi, oyuncu arkadaşları ve yakın dostlarının katılımıyla özel bir anma töreni yapılarak daha sonra da cenaze töreni gerçekleştirildi.

‘HUZUR İÇİNDE UYU ARKADAŞIM’

Almanya`da gerçekleştirdiği pek çok film, televizyon projeleri ve tiyatro oyunlarıyla adından söz ettiren Birol Ünel, Fatih Akın'ın yönetmiş olduğu Altın Ayı ödülü kazanan “Duvara Karşı” (Gegen Die Wand) filmindeki rolüyle uluslararası bir üne kavuşmuş ve En İyi Aktör dalında Alman Film Ödülü kazanmıştı. Fatih Akın, sosyal medya hesabından Birol Ünel`in ardından “Huzur içinde uyu arkadaşım. Senin içindeki ışık beni her zaman çok etkilemiştir” diyerek duygularını paylaştı.

BİROL ÜNEL KİMDİR?

1961 yılında Mersin-Silifke`de doğan Birol Ünel, 1968 yılında ailesiyle Almanya`ya göç etti. Bremen şehrinde büyüyen Birol Ünel, Hannover`da Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu`nda okudu. 1988 yılında ilk televizyon çalışması “Ein Fall Für Zwei” ın (A case for two) ardından, ilk film çalışması “Der Passagier”ı (Yolcu) gerçekleştirdi. Berlin'de yaşayan Ünel, burada gerçekleştirdiği pek çok da tiyatro çalışmasıyla da adından söz ettirdi. Son olarak, halen post-prodüksiyon aşamasında olan North Pole: 90° North filminde, Mussolini rolünde oynamıştı.