Umut Gündüz’ün ailesi Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun son etabında bisikletli ölümlere ve Umut Gündüz’ün dava sürecine dikkat çekmek için eylem yaptı. Turun son etabı olan Taksim Meydan’ında kurulan sahne önünde yapılmak istenen basın açıklamasına polis engel oldu.

Bisiklet turunda Umut Gündüz’ün ailesine engel

HABER MERKEZİ

Ankara’da 2019’da içkili sürücü Çağdaş Şenyüz’ün aracıyla çarparak ölümüne yol açtığı Umut Gündüz için Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun son etabında yapılmak istenen eylem polislerce engellendi.

İstanbul’da Lisanslı bisiklet sporcusu Umut Gündüz’ün ailesi Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun son etabında bisikletli ölümlere ve Umut Gündüz’ün dava sürecine dikkat çekmek için eylem yaptı.

Turun son etabı olan Taksim Meydan’ında kurulan sahne önünde yapılmak istenen basın açıklamasına polis engel oldu. Aile ve sürücüler bir bisiklet organizasyonunda bisikletli ölümlere dikkat çekilmesine müdahale edildiği için tepki gösterdi.

bisiklet-turunda-umut-gunduz-un-ailesine-engel-1004722-1.

Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, “Ben kamusal alanın bir parçasıyım. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, oğlum da vatandaşıydı. Ama haklarını, adalet mekanizması koruyamadı ve katil ödüllendirildi. Sadece bizim çocuğumuz değil, 291 bisikletçi bu şekilde öldü. Milyon dolarlara yapılan bu organizasyonların temelinde kan var. Bu tutun adı 57’nci Cumhurbaşkanlığı Turu değil, katilleri ve cinayetleri koruma turudur. İntikam değil, bisikletli ölümlerin son bulmasını istiyorum” dedi. Müdahale sonrası eylem sonlandırıldı.

Umut Gündüz’e içkili şekilde aracıyla çarparak ölümüne yol açan Çağdaş Şenyüz, 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası almıştı.

bisiklet-turunda-umut-gunduz-un-ailesine-engel-1004721-1.