Çağdaş Şenyüz isimli alkollü bir sürücü tarafından öldürülen bisikletçi Umut Gündüz davasında ilk duruşma 24 Haziran’da Ankara’da görülecek. Asliye ceza mahkemesinde görülecek olan davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi için de dilekçe veren Gündüz ailesi, “Tüm kamuoyunu desteğe çağırıyoruz” dedi.

Bisikletçi Umut Gündüz davasında ilk duruşma 24 Haziran’da: Tüm kamuoyunu desteğe çağırıyoruz

İSMAİL ARI

Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde yüksek alkollü olduğu tespit edilen bir sürücü tarafından öldürülen 19 yaşındaki profesyonel bisiklet sürücüsü Umut Gündüz’ün ilk duruşması 24 Haziran Perşembe günü Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Hazırlanan iddianamede, Umut Gündüz’ün ölümüne neden olan ve tutuksuz yargılanan Çağdaş Şenyüz’ün “Bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan yargılanacağını belirtildi. İddianamede, Şenyüz’ün Umut Gündüz’e çarptıktan sonra kaçtığı, çarpma esnasında plakasını düşürdüğü için kimliğinin tespit edildiği ve 1,53 promil alkollü olduğu da ifade edildi.

OĞLUMUN KATİLİ EN AĞIR CEZAYI ALSIN

Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz ise BirGün’e yaptığı açıklamada, “Umut’un ölümüne neden olan alkollü sürücünün yargılanacağı ilk duruşmada bisikletli ölümlerinin durdurulması, bir emsal karar çıkması için tüm kamuoyunu desteğe ve sivil toplum kuruluşlarını da davaya müdahil olmaya çağırıyoruz. Davanın asliye ceza mahkemesinde değil de ağır ceza mahkemesinde görülmesi için mahkemeye dilekçe verdik. Oğlumun katili Çağdaş Şenyüz’ün en ağır cezası almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

bisikletci-umut-gunduz-ilk-durusmasi-24-haziran-da-tum-kamuoyunu-destege-cagiriyoruz-868716-1.