Çağdaş Şenyüz isimli alkollü bir sürücü tarafından öldürülen bisikletçi Umut Gündüz davasında ilk duruşma yarın Ankara’da görülecek. Asliye ceza mahkemesinde görülecek olan davaya çağrı yapan Gündüz ailesi, “Katilin hak ettiği cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Bisikletçi Umut Gündüz davasında ilk duruşma yarın: Katilin hak ettiği cezayı almasını istiyoruz

Haber Merkezi

Yüksek alkollü olduğu tespit edilen bir sürücü tarafından öldürülen 19 yaşındaki profesyonel bisiklet sürücüsü Umut Gündüz davasında ilk duruşma yarın Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Üniversiteli olma hayali kuran 19 yaşındaki Umut Gündüz, Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde bisikletiyle evine dönerken arkadan gelen alkollü bir sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Umut Gündüz’e çarpan ilk sürücü Çağdaş Şenyüz’ün 1.53 promil alkollü olduğu belirlendi.

KATİL HAK ETTİĞİ CEZAYI ALSIN

Şu an tutuksuz yargılanan Şenyüz’ün kasten öldürme' suçundan yargılanmasını isteyen Umut Gündüz’ün baba Menderes Gündüz, “Buna kaza değil, cinayet diyoruz. Bu sadece bizim başımıza gelmiş bir olay değil. Umut zaten gitti. Biz örnek bir dava olarak, katilin hak ettiği cezayı almasını istiyoruz” dedi.

SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nden (ABİDOSD) yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Hem davaya destek olmak hem de bisikletli haklarını savunmak üzere şehir dışından gelecek bisikletliler ile birlikte Ankara Adliyesi’nde sesimizi duyurmaya çalışacağız. Yarın saat:10.30’da Gençlik Parkı Ankara Kent Konseyi etkinlik alanında buluşulacak ve Ankara adliyesine gidilecektir. 11.00’de de adliye önünde basın açıklaması yapılacaktır.”