Bisikletliler Aydın İleri için bir araya gelecek

Nisa KÜÇÜK

Türk Kütüphaneciler Derneği eski genel başkan yardımcısı ve araştırmacı yazar Aydın İleri, Kütüphane Haftası’nda anılacak. Ocak ayında koronavirüs nedeniyle 44 yaşında yaşamını yitiren İleri için Özgürlüğe Pedal ve Don Kişot Bisiklet Kolektifi, bisiklet sürüşü düzenleyecek.

Pazar günü Özgürlüğe Pedal Ankara’da, Kişot Bisiklet Kolektifi ise İstanbul’da pedal çevirecek. Ankara’da Kurtuluş Parkı’nda başlayacak sürüş Eymir Gölü’nde sona erecek.

İstanbul’da ise sürüş Kadıköy’de bulunan Karaköy İskelesi’nin önünde başlayacak, Aydos Ormanı’nda tamamlanacak. Her iki kentte de pedallar Aydın İleri için 12.30’da çevrilmeye başlanacak. Etkinliğe dair konuşan Özgürlüğe Pedal üyesi Birkan Sarıfakıoğlu, şunları kaydetti: “Aydın İleri hem kütüphaneciliğe ciddi katkıları olan bir insan hem de iyi bir bisikletçiydi. Dostumuzun anısını yaşatmak, onun savunduğu değerleri güçlendirmek istedik. Dostumuzu anarken aynı zamanda bisikletçi ölümlerine de dikkati çekmek istiyoruz. Son yıllarda bisikletli ölümler çok arttı. Bununla ilgili önlemlerin alınması gerekiyor.”

Don Kişot Bisiklet Kollektifi Üyesi Seçil Orhan ise Aydın İleri’nin bir fikir sevdalısı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Arkadaşımız, dostumuz Aydın İleri için birlikte pedal çevireceğiz. Kadıköy iskelesinden kalkıp, Aydos’a gideceğiz. Aydos’ta da süren bir çevre mücadelesi de var. Aydos’u seçme sebeplerimizden biri de bu. Eğer mümkün olursa Aydın İleri’nin eşi Filiz İleri ve abisi Kadıköy İskelesi’ne gelip bize ‘merhaba’ diyecekler.”

bisikletliler-aydin-ileri-icin-bir-araya-gelecek-998189-1.