Kentlerde bisiklet sürücülerine ilişkin ihmal zincirleri ölümleri de beraberinde getiriyor. Bisiklet sürücüsü Gökber, “Bizim bedenimiz kaportamız oluyor. Bisikletliler için yapılan yollar ve levhalar hayati öneme sahip” diyor.

Bisikletlilerden 'acil önlem alın' çağrısı: Levhalar ve yollar hayati önem taşıyor

Meral DANYILDIZ

İZMİR’in Çiğli ilçesinde geçen gün antrenman yapan bisiklet sporcusu Zeynep Aslan’ın kamyonun altında kalarak hayatını kaybetmesi alınmayan önlemleri bir kez daha gündeme getirdi. Özellikle trafiğin yoğun olduğu kentlerde bisikletlilere dönük hiçbir adım atılmayışı ölümleri de beraberinde getiriyor.

Ayrıca özellikle İstabul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde oldukça az bisiklet yolu bulunması da önemli bir sorun olarak görülüyor.

Hem ihmallere hem de taleplerine ilişkin BirGün’e konuşan bisiklet sürücüsü İdil Gökber, yolların bisiklet kullanımına uygun yapılması gerektiğini kaydetti.

Yapılan bu yolların ve konulması gereken levhaların kendileri için hayati öneme sahip olduğunu belirten Gökber, “Bizim bedenimiz kaportamız oluyor. Araba kazalarında arabalar direkt olarak bir sürücüye çarpmıyor ama bizim ilk olarak bedenimize çarpıyor. Bu dönemde bisiklet kullanımı daha da arttı. Biz bisikleti spor yapmak için kullanmıyoruz. Bu koronavirüs döneminde otobüs ya da tramvay yerine bisiklet kullanarak rahatlıkla bir yerden bir yere gidebiliyoruz” dedi.

bisikletlilerden-acil-onlem-alin-cagrisi-levhalar-ve-yollar-hayati-onem-tasiyor-794720-1.
İdil Gökber

‘ÖLÜYORUZ’

Yol çalışmalarının olduğu yerlerde gerekli levhaların bulunması gerektiğine dikkat çeken Gökber, şu ifadeleri kullandı: “Zeynep arkadaşımızı da belediyenin yaptığı bir çalışmada yitirdik. Burada olması gereken levhaların olması, şoförlerin yol vermesi. Kimse kamyonu ya da Zeynep’i durdurmadı. O kamyon bir arabaya çarpsa kişi belki yaşayabilirdi ama biz ölüyoruz. Belediyenin ihmali sonucu arkadaşımızı yitirdik” ifadelerini kullandı.