'Türkiye'nin ilk bitcoin cinayeti' olarak kayıtlara geçen davada savcıdan ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15'er yıla kadar hapis cezası istendi

'Bitcoin cinayeti' davasında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis talebi

'Türkiye'nin ilk bitcoin cinayeti' olarak kayıtlara geçen ve Şükrü Mert Ersoy'un öldürüldüğü olayla ilgili davada savcı, Ersoy'u öldüren 5 sanık için ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15'er yıla kadar hapis cezası talep etti. Şükrü Mert Ersoy, Serik'e bağlı Kadriye Mahallesi'nde geçen yılın Eylül ayında, otomobilinde boğularak, öldürülmüş bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Ersoy'u öldürdüğü suçlamasıyla Moray Akça, Fırat Burun, Sergen Yasak, Seydo Salacak ve Mehmet Yeşilkaya'yı Serik ve kent merkezinde düzenlediği operasyonlarla yakaladı. Serik Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan 5 kişi, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar hakkında 'kasten öldürme' ve 'yağmaya teşebbüs' suçlamasıyla açılan davanın 4'üncü duruşması yapıldı.


SAVCIDAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU VE 15'ER YIL HAPİS TALEBİ

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, öldürülen Şükrü Mert Ersoy'un sanal para işiyle uğraştığını, sanık Moray Akça'nın, Ersoy'un hesabında yüklü miktarda bitcoin olduğunu bildiğini belirtti. Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda; Şükrü Mert Ersoy'un ölüm sebebinin, boyna baskıya bağlı boğulma olarak belirlendiğinin kaydedildiğini aktaran savcı, eylem birliği içindeki sanıklara ayrı ayrı 'nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu ve 'yağmaya teşebbüs' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tarafların esas hakkındaki görüşüne ilişkin savunma yapabilmeleri için duruşmayı erteledi. (DHA)