Kripto para piyasasının lideri konumunda bulunan Bitcoin, bugün yaşanan sert düşüş ile birlikte sonbaharda görülen 39 bin 500 dolar seviyesinin de altına indi.

Bitcoin'de sert düşüş

Bitcoin, ABD'de tahvil faizlerinin artışı ve borsaların düşüşünü takip ederek sert bir gerileme yaşadı. Yaşanan bu düşüşle birlikte Bitcoin önemli bir destek seviyesi olan ve sonbaharda görülen 39 bin 500 doların da altını görmüş oldu.

Bitcoin, piyasalarda risk iştahının azalması ve teknoloji hisselerindeki düşüşle 43 bin dolar civarından 38 bin 200 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra bir miktar toparladı. Ethereum ise 3 bin doların altına indi.

Dogecoin fiyatı da yüzde 8'lik düşüşle 0,15 dolar seviyesine düştü.

Bitcoin, 2021 Kasım ayında 70 bin dolar seviyesini zorluyordu.

ABD'de tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş, yatırımcıların riskli kabul edilen varlıklardan kaçmasına yol açtı. Nasdaq yüzde 1.3, S&P 500 ise yüzde 1.1 geriledi, borsalardaki satışların kripto varlık piyasasındaki etkisi daha sert oldu. Bitcoin'deki günlük kayıp oranı yüzde 7'yi geçti.

BTC, 2022'de şu ana kadar yüzde 18 kaybettirdi. Kripto paraların toplam piyasa değeri de son 24 saatte 2 trilyon 50 milyar dolardan 1 trilyon 830 milyar dolara geriledi.

RUSYA KRİPTO MADENCİLİĞİNİ YASAKLAMAYI DEĞERLENDİRİYOR

Rusya Merkez Bankası, yayımladığı bir raporda kripto para madenciliğini ve dolaşımını yasaklama önerisinde bulundu. Raporda kripto paraların Rusya'nın para politikası egemenliğini sınırladığı ve sonuç olarak politika faizini yüksek seviyede tutmak zorunda kaldığı vurgulandı.

Raporda kripto paraların terörün finansmanı ve diğer yasa dışı operasyonlarda kullanıldığı belirtilirken, kripto para madenciliğinin enerji tüketimi ve Rusya'nın çevre planları için risk yarattığı ifade edildi.