Bankacılık sektöründeki endişelerin dağılmaya başlaması, Fed'in daha temkinli bir patika izleyeceği beklentileriyle Bitcoin yükseliş kaydetti. Peki, Bitcoin de son durum ne, ne kadardan işlem görüyor?

Bitcoin son durum: Bitcoin 9 ayın zirvesine yaklaştı
Bitcoin son durum: Bitcoin 9 ayın zirvesine yaklaştı

Bitcoin bankacılık sektöründeki sarsıntıları atlatması sonrası faizlerde nihai indirimlere ilişkin fiyatlamalarıyla geçtiğimiz hafta Bitcoin'de önemli bir ralli yaşanmasına yol açtı.

Bitcoin 9 ayın zirvesine yaklaştı

Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin 28 bin 474 dolara kadar yükselerek son dokuz aylık dönemin zirvesine yaklaştı.

Bitcoin’de son 10 günlük yükseliş oranı yüzde 35’i aştı.

İkinci büyük kripto para olan Ethereum da dün 1846 dolarla yedi ayın zirvesini gördü. Ethereum'daki haftalık yükseliş ise yüzde 9.8 oldu.

Bitcoin son durumBitcoin son durum

Banka krizleri kripto paralara yaradı

Reuters’ta yer alan haberde, ABD’de yaşanan banka iflasları ve İsviçre’nin önde gelen bankalarından Credit Suisse’in zor duruma düşmesi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışlarında frene basacağı beklentileri ile birlikte yatırımcılarda dijital varlıklara ilgiyi artırdı.

Singapur merkezli dijital varlık finansal hizmet şirketi Matrixport’un araştırma ve strateji müdürü Markus Thielson, kripto paralardaki yükselişin likidite kaynaklı olduğunu, merkez bankaları tarafından bankacılık sektörüne destek için yaratılan likiditenin kripto paraları da desteklediğini belirtti.

Thielson, Bitcoin’in bu yıl sonunda 45 bin doları görmesini beklediğini dile getirdi.

Dolar likiditesi arttırlıyor

Fed ve 5 büyük merkez bankasından yapılan ortak açıklamada, var olan ABD doları swap hattı düzenlemeleri aracılığıyla likiditeyi artırmak için koordineli bir adım atıldığı duyurulmuştu.

Açıklamada ABD, Kanada, İngiltere Japonya, Avrupa ve İsviçre merkez bankaları swap hatlarının etkinliğini artırmak için halihazırda 7 gün vadeli işlemlerinin sıklığını haftalıktan günlüğe çıkarma konusunda anlaştığı bildirildi.