Kripto para piyasasındaki değer kayıpları devam ederken, Kasım ayında 68 bin doların üzerine çıkarak rekor kıran Bitcoin, bir kez daha ‘psikolojik sınır’ olarak yorumlanan 30 bin doların altını gördü.

Bitcoin yine ‘psikolojik sınır’ın altını gördü

ABD’de enflasyon verilerinin açıklamasının ardından gözler kripto para piyasalarına çevrildi.

Tüm coin’lerde düşüş eğilimi devam ederken Bitcoin, ‘psikolojik sınır’ olarak tanımlanan kritik 30 bin dolar seviyesinin altını gördü.

Böylece Bitcoin, kısa sürede geldiği 32 bin dolar seviyelerinden 29 bin dolar sınırına kadar indi ve Haziran 2021'den itibaren bu yana en düşük seviyesini test etti. Bitcoin, 9 Kasım’da 68 bin 254 dolara ulaşarak 20 Ekim’deki rekorunu tazelemişti.

Bitcoin, hafta başından bu yana 30 bin dolar sınırını ikinci kez kırmış oldu. Piyasanın ‘amiral gemisi’, 11 Mayıs TSİ 16.50 itibariyle 31 bin 500 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

En büyük ikinci varlık Ethereum da 2 bin 129 dolara kadar geriledi.

Kripto para birimleri ve diğer riskli varlıklar, Fed ve diğer merkez bankalarının yüksek enflasyonla mücadele için faiz artırmasıyla bu sene baskı altında.

UZMANLARDAN UYARI

Ekonomistler, kripto paraların aşağı ve yukarı yönü ani hareketlerine dikkat çekerek, dikkatli olunması yönünde kamuoyuna uyarılarda bulunuyor.

Kripto paralar, bir anda yüksek seviyelere ulaştıkları gibi, aynı şekilde hızlı olarak büyük değer de kaybedebiliyor. Bu da yatırımcıları ciddi risklerle karşı karşıya bırakıyor.