Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun bitimine 6 hafta var ve çekişme son yıllarda görülmemiş düzeyde sürüyor.

Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun bitimine 6 hafta var ve çekişme son yıllarda görülmemiş düzeyde sürüyor. Ligin zirvesinde Efes ve Ülker yer alırken, ligin dibinde "play-out" oynamamak için son 5 takım büyük bir mücadele içinde gözüküyor. Bu 5 takımın içinde Galatasaray'ın da olması herkesi olduğu gibi beni de hem şaşırtıyor hem de üzüyor. Düşünsenize milyonlarca taraftarı olan bir takım basketbol Ligi'nden düşmemek için mücadele ediyor. İşin daha acı tarafı ise bu mücadelenin ve düşüşün kulübün 100.yıl kutlamalarına denk gelmesi! Futbolda 100.yılında şampiyonluğu hedefleyen yönetim basketbolunda ne kadar önemli bir spor olduğunu unutmuş herhalde. Basketbolda düşme potasında yer almayı takımlarına yakıştıramıyorlardır mutlaka.

Galatasaray gibi basketbolun Türkiye'de oynanmasında ve gelişmesinde öncülük etmiş asırlık bir takım küme düşme potasından yukarıya bir türlü çıkamıyor. Üstelik Kulüp Başkanı Sayın Özhan Canaydın eski bir basketbolcuyken bunlar oluyor. Başkan'ın basketbola daha fazla sahip çıkması sorunlarını bu özelliğinden dolayı daha rahat çözmesi gerekmez mi? Özhan Başkan'ın artık basketbola el koyması ve bir an önce takımı düzlüğe çıkartması gerekiyor. Milyonlarca Galatasaray taraftarı bunu ondan bekliyor ve istiyor. Galatasaray'da tuhaflıklar bunlarla da bitmiyor. Basketbol Şube Sorumlusu Şinasi Önengüt geçen hafta görevinden istifa ediyor. İstifa ederken yaptığı açıklama, Galatasaray'daki basketbol gerçeğini tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor. 'Yönetimden maddi ve manevi olarak hiç bir destek alamadık..." Artık işin içinde en yetkili ağız böyle konuşursa bizlerin bir yorum yapmasına hiç gerek yok. Bu kadar büyük bir camian, elinde imkanların, taraftarın olacak ve sen bunların hiçbirini kullanmayacaksın. Koskoca Galatasaray camiasında basketbol şubesine sahip çıkacak, gerektiği gibi yönetecek ve başarılı olmasını sağlayacak bir tane yönetici yok mu? Bir takım bu kadar sahipsiz bırakılır mı? Bakın bu takım biraz başarı sağlasın, ligde başarılı sonuçlar alsın, hem tribünler dolacak, hem de ekran başındaki Galatasaraylılar'ın sayısı artacaktır. Herkes bir kıvılcım bekliyor. Camianın içinden birinin bir an önce kibriti çakmasının zamanı geldi de geçiyor bile.

Bir kere şu gerçeği hepimiz baştan kabul edelim. Türkiye'de basketbolun çok daha ilerilere gitmesi için üç büyüklerin mutlaka iyi takımlar kurması ve zirve mücadelesi yapmaları gerekiyor. Galatasaray'ın toparlanması hem taraftarını sevindirecek hem de basketbolseverleri lige yapacağı katkıdan dolayı mutlu edecektir. Haydi Cimbomlular durmayın ve takımınıza bir an önce sahip çıkın.