AKP idaresindeki Balıkesir’in Kepsut ilçesine inşa edilen millet bahçesi için fahiş harcamalara imza atıldı. 25 bin nüfuslu ilçedeki millet bahçesine Haziran 2021-Aralık 2022 döneminde yaklaşık 7 milyon TL’lik malzeme alındı.

Bitmeyen millet bahçesi yapmışlar
Fotoğraf: Kesput Belediyesi

Mustafa BİLDİRCİN

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yatıp yuvarlanacaksınız” sözleri ile 2018 yılında seçim vaadi olarak duyurduğu millet bahçeleri için yapılan fahiş harcamalara bir yenisi daha eklendi. Balıkesir’in, 2022 itibarıyla 25 bin nüfusu bulunan Kepsut ilçesinde yer alan millet bahçesi için Haziran 2021-Aralık 2022 döneminde toplam yedi ihale gerçekleştirildi. İhaleler kapsamında harcanan para, 7 milyon TL’ye dayandı.

AKP’li İsmail Cankul başkanlığındaki Kepsut Belediyesi, ilçedeki millet bahçesi için 18 Haziran 2021 tarihinde, “Malzeme Alımı” başlıklı ihale düzenledi. İhale kapsamında inşaat, elektrik ve sulama sistemi malzemeleri temin edildi. Üç farklı kısma bölünen ihaledeki toplam sözleşme bedeli 953 bin 100 TL oldu.

HARCAMAYA DOYAMADILAR

Belediye, 8 Temmuz 2022 tarihinde ise “Millet Bahçesi’nde Devam Eden İşlerde Kullanılmak Üzere Malzeme Alımı” isimli yeni bir ihale daha açtı. İhalenin 3 Ağustos'ta imzalanan sözleşme bedeli kayıtlara, 963 bin 560 TL olarak geçti.

AKP’li belediye, 13 Eylül’de de millet bahçesinin çevre düzenlemesi için çalışmalara başladı. Millet bahçesinin çevre düzenlemesinde kullanılmak üzere kullanılacak malzemelerin tedariki için düzenlenen ihale kapsamında belediye ile ahşap malzemeler satan bir firma arasında 28 Eylül’de 696 bin 250 TL’lik anlaşma yapıldı.

Kepsut’taki millet bahçesi için harcama yapan idareler arasına Kasım 2022’de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de eklendi. Büyükşehir Belediyesi, Kepsut Millet Bahçesi içine 2 milyon 974 bin TL’lik kafeterya binası yapılması için 11 Ekim’de bir inşaat firmasıyla anlaştı.

BİRİ BİTTİ YENİSİ AÇILDI

Millet bahçesi için yapılan harcamalar bunlarla da sınırlı kalmadı. Bahçeye para harcamaya doyamayan Kepsut Belediyesi, millet bahçesi için 5 Aralık’ta 705 bin TL’lik malzeme satın aldı. Hızını alamayan belediye, malzeme tedariki için 5 Aralık’ta ayrı bir ihale daha açıldığını duyurdu. 22 Aralık'ta sözleşmesi imzalanan ihale kapsamında imzalanan sözleşmenin maliyeti, 707 bin TL olarak ifade edildi. 22 Aralık'ta imzalanan sözleşme ile Kepsut Millet Bahçesi için yapılan toplam harcama 6 milyon 998 bin 910 TL’ye ulaştı.