Fenerbahçe, Süper Lig’in 27’nci haftasında deplasmanda Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler oldukça gergin geçen mücadele sonrası puanını 32’ye yükseltti. Mücadelenin ilk dakikalarında Fenerbahçe, klasik bir Ersun Yanal takımı gibiydi. Önde agresif bir şekilde baskı kuran sarı-lacivertliler, gol pozisyonu üretmekte sıkıntı çekmedi. Milli maç arasından önce oynanan Sivas maçının tam aksi bir görüntü ortaya koyan […]

Bitmeyen problem!

Fenerbahçe, Süper Lig’in 27’nci haftasında deplasmanda Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler oldukça gergin geçen mücadele sonrası puanını 32’ye yükseltti.

Mücadelenin ilk dakikalarında Fenerbahçe, klasik bir Ersun Yanal takımı gibiydi. Önde agresif bir şekilde baskı kuran sarı-lacivertliler, gol pozisyonu üretmekte sıkıntı çekmedi. Milli maç arasından önce oynanan Sivas maçının tam aksi bir görüntü ortaya koyan Kanarya, golü bulamayınca hücumdaki konsantrasyonunu da yitirdi. 35’ten sonra özellikle orta sahada kopmalar yaşayan Fenerbahçe, golü de orta sahada Tolgay Arslan’ın kaptırdığı top sonrası yedi.

KÖTÜ OYNASA DA GOLÜ BULDU

Yenik duruma düşmenin getirdiği moral bozukluğuyla ikinci yarıya iyi başlayamayan Fenerbahçe, ilk yarının yarım saatlik bölümündeki agresifliğinden oldukça uzaktı. Kanarya, Ankaragücü’nün kontrolü eline aldığı dakikalarda golü bularak oyunda dengeyi kurdu. Tıpkı Sivas maçında olduğu gibi iyi oynamadığı dakikalarda golü bulan sarı-lacivertliler oluşturduğu ‘inatçı’ kimliği yine göstermeye başardı. Ersun Yanal Fenerbahçe’sinin ilk devredeki takımdan en büyük farkı da bu. Takım ihtiyacı olduğu anda iyi oynasa da oynamasa da bir şekilde skor üretebiliyor. Bu da takıma belirli bir karakter getirmiş gözüküyor.

SIKINTILAR BÜYÜK

Ancak temel problemler hâlâ çok fazla. Kolay gol yiyen ve en ufak bir gerginlikte oyundan kopan bir takım Fenerbahçe. Ersun Yanal’ın çözmesi gereken birçok sorun var ve bu sorunlardan bazıları ancak gelecek sezon halledilebilecek gibi. Sarı-lacivertlilerin kalan yedi haftayı sağ salim bir şekilde atlatıp gelecek sezon için ciddi bir revizyona gitmesi şart. Çünkü bu kadronun zirve mücadelesi verebilme olasılığı çok ama çok az.