Lazio hüsranının ardından Gaziantepspor’a deplasmanda 2-0 mağlup olan Galatasaray mental olarak sezonun sonuna geldi. Sarı-kırmızılılar için geri kalan maçlar çok daha zor geçecek

Bitse de gitsek!

Türkiye Kupası dışındaki kulvarlarda erken havlu atan Galatasaray, Gaziantep’e konuk oldu. Geçen hafta Trabzon karşısındaki oynadığı oyun ve aldığı galibiyet hakem hatalarının gölgesinde kalan konuk ekibin iki önemli ismi Sneijder ve Podolski de sarı kart cezalısıydı. Mustafa Denizli’nin yanında oturtmayı tercih ettiği Donk ise 28. dakikada sakatlanan Chedjou’nun yerine oyuna giriyordu.

Gaziantep maçın 5. dakikasında öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Larsson ceza sahasına hareketlenen Aldülkadir’i gördü. Sağ çaprazda topla buluşan Abdülkadir topu en doğru yere çevirdi. Emre Nefiz’in penaltı noktasının hemen yanından yaptığı vuruşa Muslera’nın yapabileceği bir şey yoktu.

Galatasaray golden sonra oyun merkezini rakip alanda taşıdı ve topa sahip olan taraftı. Köşe vuruşlarından yakalanan fırsatlar dışında Yasin ve Bilal gole yaklaşsalar da Karcemarskas’ı mağlup etmeyi başaramadılar ve ilk yarı 1-0 sona erdi.



Ev sahibi takım ikinci yarının başlarında farkı ikiye çıkarttı. Sağ kanatta topla buluşan Orkan, Larsson’un koşusunu gördü. Muslera’yı çalımlayan İsveçli, topu boş kaleye yolladı.

Fark ikiye çıkınca Mustafa Denizli oyuna Linnes’in yerine Carole’u alarak müdahale etti. Mutlu Topçu’nun karşı hamlesi ise Abdülkadir’in yerine Hürriyet’i oyuna almak oldu.

Oyunda sadece 10 dakika kalabilen Carole’un sol kanattan yaptığı ortaya Yasin’in vuruşu ve Karcemarskas’ın kurtarışı ikinci yarıda Galatasaray adına tek pozisyondu.

Galatasaray’ın durumunu özetleyen iki gerçek var... Mustafa Denizli’nin kadro tercihini defansif yönü kuvvetli oyunculardan yapmasına rağmen maçları gol yemeden tamamlayamaması ve elindeki tek forvetin bir 90 dakikayı daha kaleyi tutan şutu olmadan tamamlaması... 3 kupayla kapattığı sezonun ardından bu kadar çaresiz duruma düşülüyorsa birilerinin hesap vermesi gerekmez mi?