CHP'nin avukatı Celal Çelik, Batman’da gerçekleşen bir sokak röportajı sırasında "Biz Hizbullahçıyız, kafalarını keseceğiz. Cihada hazırız” diyerek muhalif siyasetçileri tehdit eden şahıs hakkında açıklama yaptı. Çelik, şahsın en ağır cezayı almasını sağlayacaklarını söyledi.

"Biz Hizbullahçıyız kafalarını keseceğiz” demişti, CHP harekete geçti
Fotoğraf: Sen Konuş Youtube Kanalı

CHP, Bir sokak röportajında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceğini söyleyip "Hizbullahçıyız" diyen ve muhalif siyasetçileri "Kafalarını keseceğiz. Cihada hazırız. Bunlar kafirdirler. Kökleri de kafirdir. Ermenidirler " şeklinde ifadelerle tehdit eden şahıs hakkında harekete geçti.

CHP’nin avukatı Celal Çelik konuya dair sosyal medya üzerinden açıklama yaparak "Gereğini yapıyoruz. En ağır şekilde ceza almasını sağlayacağımıza emin olun" diye konuştu.

HÜDAPAR’ın, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne AKP listelerinden katılacak olması ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleyeceklerini açıklaması ile birlikte HÜDAPAR-Hizbullah ilişkisi gündemde yerini koruyan önemli başlıklardan biri olarak yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Batman'da yapılan bir sokak röportajında mikrofon uzatılan ve Hizbullahçı olduğunu söyleyen bir şahıs röportajda “Erdoğan'a dokunsalar var ya kafalarını keseceğim. Biz cihada hazırız” ifadesini kullanarak muhalif siyasetçileri tehdit etmişti. Röportaj, kısa süre içerisinde sosyal medyada yayılmıştı.

Muhalif siyasetçileri hedef alan şahıs, şu ifadeleri klullanmıştı: "Erdoğan'a dokunsalar var ya kafalarını keseceğim. Biz cihada hazırız. Kim devlete ihanet ederse kafir oğlu kafirdir. Bunlar kafirdirler. Kökleri de kafirdir. Ermenidirler. Kılıçdaroğlu kimdir? Ermeni oğlu Ermenidir. Kızılbaşlardandır. Akşener kimdir? Diğeri kimdir? Hepsi Yahudi tohumlarıdır. Biz cihat adamıyız. Kafalarını da keseriz ha. Ayaklarını denk alsınlar. Zaten az kaldı. Burada herkesin rahat dolaşmasına az kaldı. Gir Allah'ın kanunuyla yaşa. Muharrem İnce demiş 'Tarikatları cemaatleri kaldıracağım.’ Hele sen dokun. Senin her yerini keseceğim. O Barış Atay gelsin cemaatleri kapatsın! Biz Hizbullahçıyız. Kur'an'da Hizbullah geçiyor biliyor musun? Biz onlarız."