Biz işgalci değil yaylacıyız!

HABER MERKEZİ

Bolu At Yaylası’nda bir süredir Bolu Belediyesi’ne ait dozerler, jandarma eşliğinde köylülerin hayvancılık yaptığı çitleri yerle bir ediyor. Valiliğin talimatıyla yapılan işlemin gerekçesi, ‘yaylaları işgalden kurtarmak’ olarak gösterilse de durum bununla sınırlı değil. Köylüler, yıkımlara mücadele ediyor.

Medya 14, söz konusu köylülerle görüştü:



■ Hadiye Debaoğlu: Çitleri yıkmaya geldiklerinde şok yaşadım. Direkt geldiler önce benim çitlerimi açtılar. Köylerimizi aldılar şehir yaptılar, yaşanacak halimiz kalmadı. Tepemize Hilton’u diktiler. Yaylaya attım kendimi yaylada da sen “İşgalcisin” dediler, çitlerimi yıktılar. Geldiler bir saat önünde durdum kepçenin. “Ben işgalci değilim. Bak bir korunan yer bizim otlağımız. Siz işgal ediyorsunuz bizi. Bana zarar veriyorsunuz” dedim. Ben çocukluğumdan beri 55 yıldır bu otlağa inek koyar, çıkartırım.

■ Fatma Ataş: Kime ne yaptık biz? Biz köylüyüz, üretkeniz. Tel varken korkmuyorlardı, muhafaza ediyordu teller. Can güvenliğim nerde? Biz hakkımızı istiyoruz, bir şey istemiyoruz. Biz villa yapmıyoruz. Biz yaylacıyız.

biz-isgalci-degil-yaylaciyiz-822311-1.


■ Ahmet Bilal: Biz ata topraklarımızdan, dedelerimizden gelen topraklara geldik ev yaptık, onardık. Ahşap ev yaptık. Betonarme de değil, konteynırdan ev yaptık. Devlet yetkilileri nasıl çıkacaklar bu işin içinden bilmiyoruz. Bizim meralarımızı yıktılar, çitlerimizi açtılar.

■ Nezaket Dağcı: Başkalarına bir şey yapmazlar, bize yaparlar. Bizi bezdirip burada bir çayırımız var, onu almak istiyorlar. Buraları yıkıp villalar yapmak istiyorlar. Bir de göl mü ne yapacaklarmış… Biz ona da karşıyız. Bizim tek istediğimiz yaylamıza dokunulmaması.