Göztepe Kulübü yönetimi aldığı karar sonrası voleybol ve hentbol şubelerini ligden çekeceğini açıkladı. Kararı BirGün’e değerlendiren Göztepe’de forma giyen hentbolcu Murat Enç, “Yaptığımız fedakârlıklar unutulmamalı” dedi

Biz kurduk kapattırmayacağız

ARDA ÖZARDA

Göztepe Spor Kulübü yönetimi voleybol ve hentbol şubelerini ligden çekme kararı aldı. Kararın ardından sarı-kırmızılıların taraftar grupları Göztepe Uniforce ve Yalı, yaptıkları ortak bildiriyle, “Bu davayı yaşatmak için bizler gönüllüyüz, ya siz?” diyerek takımları için destek mesajı yayımladı. Ayrıca Göztepe taraftarları da organize olarak bir bildiri yayımladı.

Göztepe Spor Kulübü Hentbolcusu Murat Enç, bir sporcudan önce bir Göztepeli olarak hentbol branşının çok emekler vererek kurulduğunu ve kesinlikle kapatılmaması gerektiğini söyledi. Enç, “Kulüp tarafından kapatılma biz-kurduk-kapattirmayacagiz-726337-1.kararı resmi olarak açıklanmadı fakat böyle bir karar alındığını menajerlerimizden ve amatör branş sorumlularımızdan öğrendim. Fakat şu an taraftarlarımız çok fazla tepki gösterdi. Aynı zamanda da maddi desteğe de hazır olduklarını söylediler. Yönetim ve taraftar masaya oturup bu amatör branşlarımızın kapanmaması için çözüm bulmaya çalışacaklarmış. Bize de gelen resmi açıklama yok, kapatılma kararını bile sosyal medyadan duyduk. Kapama sebebi olarak hem salgını gösteriyorlar” diye konuştu.

‘BÜYÜK EMEKLER VERDİK’

Kulübün geçen senede branşta küçülmeyi gittiğini hatırlatan Enç, “Geçen sene de küçülme kararı almıştık. Bu sene de böyle bir karar verildi. Herhalde ilk tasarruf olarak amatör branşlar belirlendi. Yıllardır sporcuların özellikle taraftarların çok büyük emek verdiği bir branş hentbol. Umarım kapanmaz. İnsanlar takımı yalnız bırakmamak için borç harç alıp maçlara geliyorlar, otostop, ile yolculuk yapıyorlar. Tüm bu fedakârlıklar unutulmamalı. Ben de 6 yıldır Göztepe için oynuyorum takımın en eskisiyim. Gerekli fedakârlıkları yapmaya hazırız” dedi.

Göztepe taraftarları sporculardan taraftara uzun emeklerin sonucunda hentbolda ekol bir takım olduklarını ve salgın bahanelerine sığınarak bu kadar emeğin heba edilmesini istemediklerini ifade etti. Hentbol branşını kapamak yerine futbolda tasarrufa gidilmesinin kulübü daha rahatlatacağını söyleyen taraftarların bildirisinin bir kısmı şu şekilde:

‘BAHANELERE SIĞINMAYIN’

“Diğer Hentbol takımlarının taraftar çekmek için ücretsiz bilet dağıttığı bir ortamda, üstelik Hentbol’un ülkemizde esamesi bile okunmazken Göztepe taraftarı elini taşın altına koyarak bir takım kurdu. O takımın oyuncularına maaş sözü verilmedi, ev sözü verilmedi, transfer sözü verilmedi. Yalnızca birer takım forma, tshirt ve eşofman verildi, deplasman giderleri ve bütün giderler taraftar tarafından karşılandı. Hiç bir oyuncunun aklının ucunda dahi para yoktu, onlar maaşlı kulüplerini bırakıp Göztepe için taraftarla beraber savaşmaya gelmişti. Savaştılar ve yıllar süren mücadeleler sonucu çok güzel yerlere geldiler, 1. Lig’i namağlup tamamlayıp Süper Lige çıktılar.Şubeyi buralardan sahiplenen kulübümüz onlarca yılın emeğini bahanelere kurban ederek kapatmak istiyor. Harçlıklarını bu takıma veren çocukların, çocuğunun rızkını bu takıma veren babanın, uğrunda senelerce cezalara bağlanan taraftarların gözü üzerinizdedir, bu vebali kaldıramazsınız. Göztepe Hentbol Şubesi bizim kırmızıçizgimiz, Onurumuzdur. Futbol takımına verilen primlerin, yedek kulübesinde ismini unuttuğumuz oyuncuların maaşının, kombine gelirlerinin, bağışların onda birinin Hentbol Şubemize verilmesi ne yüktür ne de külfet.”