Biz ne zaman bayram yapacağız?

HABER MERKEZİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB), pandeminin yönetilememesi nedeniyle sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Biz ne zaman bayram yapacağız? Biz örgütlülüğümüzün gücüyle emeğimize sahip çıktığımızda ve yanlış sağlık politikalarına dur dediğimizde, işte o gün gerçek bir bayram geçireceğiz” açıklaması yaptı.

TTB’den yapılan yazılı açıklamada, sağlık alanında uzun yıllardır sürdürülen neoliberal politikalar nedeniyle sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının giderek ağırlaştığı, özlük haklarında ise kayıpların yaşandığı belirtildi. Bu sürecin pandemiyle birlikte çok daha ağır hissedildiğine vurgu yapılan açıklamada, “İlk Covid vakasının açıkladığı Mart 2020’den itibaren pandemi yükünün bizlerin üzerine bırakılacağı anlaşılmıştı. Bizler mesleğimizin gereklerini elbette yapacaktık ve yaptık; ancak sürecin tüm yükünün üzerimize yıkılmaması için şeffaf, akılcı ve bilimsel bir salgın yönetimi talep ettik. Buna rağmen salgın değil, algı yönetildi” dendi.


BİRER BİRER HASTALANDIK

Aylar geçtikçe yönetilemeyen pandeminin tüm yüküyle sağlıkçıların omuzlarına yıkıldığı belirtilen açıklamada, “Bu yükün altında kaldığımızda ise istifa ve emeklilik haklarımız hukuksuzca yasaklandı. Tükenen sağlık çalışanlarına gösterdikleri yol, zorla çalıştırılmaktı. Sonra birer birer hastalanmaya, arkadaşlarımızı kaybetmeye başladık. Bizler mesleğimizden dolayı ölürken, ekranlarda 'hastaneden aldığını nerden biliyoruz, evde hastalananlar var' sözleri Çalışma Bakanı’nın ağzından çıktı. İyi de biz zaten evde kalamıyorduk ki!” ifadeleri kullanıldı.

“Diğer bayramlarımız da zordu; ancak bu bayram daha buruğuz” diyen hekimler, “Emeğimizin sömürüldüğü, hayatını kaybeden meslektaşlarımızın bile haklarını alamadığı bir bayram geçiriyoruz. Bugün bizlere izin, istifa, emeklilik, tayin dahi her şey yasak; hastalık, ölmek, insanüstü çalışmaksa serbest. Hep birlikte daha güzel bayramlar göreceğimiz nice bayramlar dileğiyle” dedi.