21 yıllık AKP iktidarı döneminde baskılarla, cezalarla karşı karşıya kalan sanatçılar, seçim sonuçlarına ilişkin paylaşımda bulundu. Umudun diri tutulmasının önemine vurgu yapan sanatçılar, “Çabalamaya devam” dedi.

Bizde pes etme yok

Kültür Sanat Servisi

Tüm Türkiye’nin haftalardır nefesini tutarak beklediği tarihi seçim ikinci turdan sonra sonuçlandı. AKP’li Tayyip Erdoğan’ın 13. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, iktidarı boyunca büyük yıkıma yol açtığı kültür ve sanat dünyasından çok sayıda isim, sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. Onlardan bazıları şöyle: 

Ezhel, Müzisyen: Mücadele edin

Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Güzel insanlar, sizleri seviyorum. Bunca derdinizin üstüne ülkeye gelemeyeceğime üzüldüğünüze dair mesajlar alıyorum. Türkiye’nin her yerini gezdim, her yerde Türkçe rap için savaştım. Buna rağmen ‘koal’ dövmesi yaptırmışlar için bile yüzünde Ankara dövmesi olan bir teröristten ileri gidemedim. Ben ülkeme doydum. Ömrüm boyunca gelemesem de her zaman aklımda ve kalbimde olacaksınız. Güzel gençler artık hayatınızı tamamen kendinizi geliştirmeye adayın. Şu an sadece kendinizi kurtarabilirsiniz. Sizi seviyorum ve hep seveceğim."

Berna Laçin, Oyuncu: Çabalamaya devam

Twitter paylaşımında, “Ülkenin tam ikiye bölünmüş olduğunu bir kere daha gördük. Birleştirici olmak için verdiği mücadeleden dolayı Kılıçdaroğlu’na teşekkürler. Böylesine adaletsiz ve kısıtlanmış bir seçim ortamında sesini bu kadar duyurabildi. Bu kadar kötü bir ekonomik ortamda hala ülkenin yarısı oy verdiğine göre elbette muhalefetin de çok ciddi bir özeleştiri yapması gerekir. Güzel günler için çabalamaya devam, Hepimize rastgele” ifadelerini kullandı.

Fazıl Say, Piyanist: Ver elini hayat

Ünlü piyanist Fazıl Say, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na insanlığı için teşekkür ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Başta, yıllardır; tehdit yerine anlayışı, kin yerine sevgiyi, insan olmayı, birbirimizi anlamayı, bize hatırlatan bize sunan Kemal Kılıçdaroğlu’na insanlığı için teşekkür ederim. Tüm emeği geçenleri sevgiyle kucaklıyorum. 48’iz! İnsan olarak teşekkür ediyorum! Ver elini hayat! Devam." 

Levent Üzümcü, Oyuncu: Her şeye rağmen…

“Buyurun yönetin, nasıl yönetecekseniz. Yargılanmama isteğiniz çok baskındı. Her şeye rağmen… buyrun yönetin bakalım nasıl yönetecekseniz. Kolay gelsin alayınıza” mesajını paylaştı.

Birce Akalay, Oyuncu: Çalışmaya devam

Kemal Kılıçdaroğlu’na seçim süreci boyunca yürüttüğü barışçıl politika nedeniyle teşekkür etti. Akalay, Kılıçdaroğlu’na şöyle seslendi: "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Size tüm kalbimle teşekkür ederim. Teşekkürüm, bir sanatçı olarak siyasetten bağımsız, kalpten bir teşekkürdür böyle bilinsin isterim. İçimizde, tüm halkımızı kapsayan sonsuz birlikteliğimize ve mevcudiyetimize, ülkemizin bekasına ve refahına dair yeniden yeşerttiğiniz umut için, Geçmişteki tüm hatalarınızı kabul etmekle birlikte bizi bilgi ışığında barışçıl bir yola koşulsuz ışıkla ve heyecanla yeniden donattığınız için, önünde gururla durduğunuzu hissettiğim ALTI OK’un felsefesini gerçek anlamda yaşadığınız ve tüm gençlerimizin zihninde yeniden tazelediğiniz için. Katıldığınız açık oturumda ardınızda sizi izleyen ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden bir gün olsun ayrılmadığınız için. Sevgi ve adalet bizim sonsuz yolumuzdur. Her daim böyle olacak. Muhtaç olduğumuz kudretin adresine zaten vakıfız. Çalışmaya devam edeceğiz. Var olun sağ olun. Başarınız, sağlığınız daim olsun. Sevgi ve saygılarımla."

Mert Fırat, Oyuncu: Değişim arzusu var

“Sonuç ne olursa olsun, ortada bir başarısızlık yok. Tersine inanılmaz bir uyanış, diriliş, değişim arzusu var. Sebep olan tüm partilere, insiyatiflere, gönüllülere çok teşekkürler. Türkiye her zaman uyanık ve ayakta olacak. 1923 ruhuna yakışır bir yolculuğun başıdır bugün. Aktif siyasette ve örgütlü dünyada çalışmanın keyfini, insiyatifini alan vatandaşlar ve yeni nesil arkadaşlara da hızlandırılmış bir siyaset okulu oldu bu süreç. Bundan sonrası durdurulamaz bir dönüşüm ve değişimin yolculuğu olacak. Önünde hiçbir plan hiç bir sistem duramaz…”

Alican Yücesoy, Oyuncu: Yeniden deneriz

Fidel Castro'nun fotoğrafını paylaşarak, “Biz yenilirsek kalkar yeniden deneriz, diktatörler yenilirse bu onların sonu olur” mesajını paylaştı.

Ahmet Ümit, Yazar: Haklılar yenilmez

“Güçlünün değil haklının yanında duranlara selam olsun, her türlü zorbalığa karşı direnenlere selam olsun, günlük kazanımlara değil kadim zaferlere inananlara selam olsun. İyiden, doğrudan, güzelden ve haklıdan yana olanlar asla yenilmezler. İnanmayanlar bir kez daha tarihe baksınlar...”