Saray rejiminin ülkeyi her alanda büyük bir yıkıma götürdüğünü vurgulayan SOL Parti, yeni yıl mesajında “Umudu ve cesareti örgütleyelim” çağrısı yaptı.

Bizden çaldıkları her şeyi geri alalım

HABER MERKEZİ

Yeni yıl mesajı yayımlayan SOL Parti, geride bıraktığımız yılda Saray rejiminin ülkeyi içine sürüklediği uçuruma dikkat çekerek mücadele ve örgütlenme çağrısı yaptı. Ülkenin ekonomiden siyasete dek her alanda derin bir kriz yaşadığı hatırlatılan metinde, “Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Erdoğan’ın fantastik tezleri, TÜİK’in sahte verileri, bir NAS bir ÇİN modeli derken ülkemiz felaketten felakete sürüklendi. Üç ayda dövizi de faizi de enflasyonu da yükseltip yeni zam ve vergilerle halkı soydular” denildi.

KAYBEDECEKSİNİZ

“Üzerine başarı hikâyesi yazmaya çalıştıkları bu politikaların halkın yaşamında hiçbir karşılığı yoktur. Hayat pahalılığının yeni zamlarla sürdüğü; enflasyon altında paranın değerinin kalmadığı bir ortamda algının gerçeğe yenileceği de açıktır” ifadelerinin yer aldığı sonuç metninde, “Miadı dolan ve artık geride kalmaya mahkum bu çürümüş tek adam rejimi hile ile ömrünü uzatmaya çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik müdahaleler, OHAL yoklamaları yeni bir atı alıp Üsküdar’ı geçme planını ortaya koyuyor. Ülkemizi sonu belirsiz bir ateşe atacak bu kirli ve karanlık tezgah peşinde olanları uyarıyoruz. Ne yaparsanız yapın kaybedeceksiniz!” vurgusu yapıldı.

SOL Parti’nin PM sonuç metninde şu başlıklar yer aldı: “Meclis muhalefeti ısrarla toplumsal mücadeleden kaçarak tüm siyaseti seçim ve parlamento sınırları içinde tutmaya çalışıyor. Bu muhalefet çizgisinin AKP’ye yeni manevra alanları açmaktan başka bir şeye yaramadığı açık. Biliyoruz ki toplumda güç kazanarak, örgütlü bir siyasetle başaracağız. Çalınmak istenen atları bağlayacak bir mücadele için, bu kötülük rejimine hayır diyen herkesi omuz omuza vermeye çağırıyoruz.

DÖNME DOLAP

Düzen muhalefeti, AKP’nin ilk yılları nostaljisi içinde geriye dönüş öneriyor. Dönme dolap misali en başa dönerek bu karanlıktan çıkmak; devletin tüm kurumlarını şeriatçı azınlığın ve yağmacı çetelerin ele geçirdiği bu rejimle hesaplaşmak mümkün değildir. Sermayenin çıkarlarına dokunmadan emekçi halkın sorunlarını çözmek; tarikatlarla hesaplaşmadan demokrasiye adım atmak mümkün değildir.

FARKLI BİR YOL

Bu dönme dolap siyasetinden ülkemizi kurtaracak farklı bir yolu birlikte açalım. Bu harami düzenini değiştirmek; bizden çaldıkları her şeyi geri almak için birleşelim. Kasım 2021’de Trabzon, İzmir ve İstanbul mitingleri ve öncesinde yüzü aşkın noktadaki buluşmalarımızla başlattığımız umut ve cesaret yürüyüşünü şimdi memleketin her yanına yayarak sürdürmeye kararlıyız. Açlığa, yoksulluğa karşı haklarımızı kazanmak için halkın örgütlü gücüne dayanan inisiyatiflerini, mücadelelerini ve dayanışmasını büyütmek üzere yola çıkıyoruz. 2022’de memleketin dört bir yanında halk kürsüleri, halk buluşmaları ve halk dayanışması için adım atıyoruz!

Mülakat ve her tür hile ile geleceği çalınan gençlerin sesini güçlendirmek için; kadınların isyanını hayatın her alanında örgütlü güce dönüştürmek için; işçilerin, emekçilerin, köylülerin tüm ilerici yurtsever halkın eşit ve özgür gelecek umudunu büyütmek için yürümeye hazırız! 2022’de de değişim için mücadeleye devam etmeli, her birimizin çabasını ortaklaştırmalıyız. SOL’da örgütlen; umudu, cesareti ve değişimi birlikte örgütleyelim.”