Yangın Var isimli şarkısıyla dinleyiciyle buluşan Polen grubundan Zeki Alper, pandemi sürecinde müzikal açıdan yoğun bir dönem geçirdiklerini belirterek, artık sahnelere çıkmak istediklerini söyledi.

Bizi artık ancak sahneler paklar

Sercan Meriç

Mehmet Mutlu ve Zeki Alper’in oluşturduğu Polen grubu, son şarkısı Yangın Var ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Söz, müzik ve düzenlemesi Polen’e ait olan bu parçanın mix ve mastering’lerini Flytones yaptı. Vokal kayıtları Babajimde yapılan şarkı sound’u itibariyle dünyada Nufunk ve Disco olarak adlandırılan tarzların öğeleri kullanılarak tansiyonu yüksek bir dans parçasına dönüştü.

Polen grubundan Zeki Alper, yeni şarkılarının tüm dijital platformlarda yayınlandığını belirterek, “Yangın Var, yapılan bir işin ya da eylemin içeriğinden ve niteliğinden bağımsız ne kadar alıcısı olduğuyla değer ve karşılık görmesini eleştiren bir şarkıdır. Bu mekanizmada bunu takmadan var olabilmenin yollarının arandığı bir hikâyedir” dedi. 2019 yılının Ağustos ayında “Benden Önce” şarkısını yayınlayarak dinleyicilerin ilk kez karşısına çıkan Polen, yeni şarkısının hazırlıklarına geçtiğimiz yaz aylarında başlamıştı.


TAM BİR GEÇİŞ DÖNEMİNDEYİZ

Dijital müzik platformları ile ilgili de konuşan Alper, “Aslında tam bir geçiş dönemindeyiz ya da iyice geçtik dijital dünyaya ama dijital ortamın prensipleri ve çalışma mekanizmasını da her seferinde yeni deneyimlerle anlamaya çalışıyoruz diyebiliriz. Avantajları bağımsız bir şekilde var olabilmek demeyi de çok isterdik fakat tekelleşme maalesef bunun önünde büyük bir engel” açıklamasını yaptı.

Polen olarak Türkiye’deki birçok işi beğendiklerini sözlerine ekleyen Alper, şöyle devam etti: “Sadece alternatif dediğimiz şey, neyin alternatifi onu tam anlayamadık bir türlü ve alternatif olan şeylerin de birbiriyle bu kadar benzer olma durumu, tek tip sound’lar ve akımlar birazcık motivasyon açısından düşürücü bir durum.”

PANDEMİDE KENDİLERİ İLE YÜZLEŞTİLER

Pandemi süresince kendileri ile yüzleştiklerini ve müzikal açıdan yoğun bir dönem geçirdiklerini belirten Alper, “Artık kendi şarkılarımızla sahneyi doldurabilecek noktaya geldik ve sahne almayı istiyoruz. Şarkılarımızın sahne dinamiğinde nasıl tepki oluşturacağını çok merak ediyoruz. Konserler, evde masa başında çalıştığımız şeyin canlı kanlı vücut bulma anı olduğundan heyecanlı bir aktivite olacaktır bizim için” dedi.