Bizimkiler'in usta yönetmeni Yalçın Yelence tedavi gördüğü hastanede beyninde pıhtı atması sonucu yoğun bakıma kaldırıldı.

Bizimkiler'in yönetmeni Yalçın Yelence yoğun bakıma alındı
Fotoğraf: @tvkadikoy

Yönetmen Yalçın Yelence'nin tedavi gördüğü hastanede beyninde pıhtı atması sonucu yoğun bakıma alındığı ve uyutulduğu öğrenildi.

Türk televizyonunun en uzun soluklu dizilerinden 'Bizimkiler'in usta yönetmeni Yalçın Yelence'den üzücü haber geldi.

Medyaradar'ın haberine göre; 15 yıl boyunca yayınlanan, Bizimkiler dizisinin 458 bölümünün 454'ünü yöneten ve dizinin en önemli mimarlarından olan usta yönetmen Yalçın Yelence'nin İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde tedavi görürken beyninde pıhtı atması sonucu yoğun bakıma alındığı ve uyutulduğu öğrenildi.

Daha önceden de ayaklarında yaşadığı sıkıntı nedeniyle bir süredir yürüme güçlüğü çeken Yelence'nin durumunun kritik olduğu belirtildi.

YALÇIN YELENCE KİMDİR?

Yalçın Yeleece 1954, Ankara doğumludur. 1976 yılında Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümünden mezun olan Yelece, 1977’den 1983 yılına kadar radyo skeçleri yazdı.

TRT’nin ilk dış yapımı olan, “Bay Alkolü Takdimimdir” dizisinin senaryo yazarı olan Yelence, Perihan Abla, Bizimkiler, Yarı Şaka Yarı Ciddi, Yazlıkçılar gibi ses getiren pek çok televizyon yapımına yönetmen, öykü ve senaryo yazarı olarak imza attı. Bir dönem Maltepe Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi’nde “TV’de Metin ve senaryo yazımı”, “yapım ve yönetim”, “sinema tarihi” ve “film teorileri” dersleri veren Yelence, “Kars’ın Solan Rengi: Molokanlar” belgeseli ile, Safranbolu, “9. Altın Safran Belgesel Film Yarışması”nda, profesyonel dalda birincilik ödülü kazandı.

YELENCE'NİN YÖNETTİĞİ FİLMLER

Babba - 2006

Memleket Hikayeleri: Eminem - 2005 (TV Filmi)

Memleket Hikayeleri: Tabancanın Sapını Gülle Donatacağım - 2005 (TV Filmi)

Operasyon Cennet - 2005 (TV Filmi)

Mavi Kolye - 2004 (TV Dizisi)

Aşk Meydan Savaşı - 2002 (TV Dizisi)

Kibar Ana - 2002 (TV Dizisi)

Mihriban - 2002 (TV Dizisi)

Duruşma - 1999

Oğlum Adam Olacak - 1995 (TV Dizisi)

Yazlıkçılar - 1993 (TV Dizisi)

Bizimkiler - 1989 (TV Dizisi)

Perihan Abla - 1986 (TV Dizisi)