Black Mirror'ın haziran ayında yayımlanacak 6. sezonu hakkında konuşan dizi yaratıcısı Charlie Brooker, yapımda değişikliğe gittiklerini açıkladı. Dizinin yeni sezonunda oyuncu kadrosunda Aaron Paul, Michael Cera, Salma Hayek Pinault, Rob Delaney, Himesh Patel, Annie Murphy, Rory Culkin, Kate Mara ve Zazie Beetz gibi isimler yer alacak.

Black Mirror, 4 yıl sonra geri dönüyor

Aaron Paul, Ben Barnes, Annie Murphy, Salma Hayek Pinault ve Zazie Beetz gibi yıldızları buluşturan Black Mirror'ın yeni sezonu için geri sayım başladı.

İlk sezonu 2011’de Channel 4’da ekranlara gelen ve 2016 itibarıyla macerasına dijital yayın platformu Netflix ile devam eden Black Mirror yeni sezonu ise haziran ayında sevenleri ile buluşacak.

Mayıs 2022’de Black Mirror 6. sezon için yeşil ışık yakılan distopya dizisinin yaratıcısı Charlie Brooker çeşitli açıklamalarda bulundu. Brooker, dizinin orijinal formülünden "sıkıldığını” ifade ederek işleri biraz sarsmaya hazırlandıklarını belirtti.

HBO’nun Westworld dizisini de anan Brooker, “Ortada Black Mirror benzeri o kadar çok distopik dizi var ki profesyonel kıskançlık beni sinirlendireceği için hiçbirini izleyemeyeceğim” şeklinde konuştu. 

Brooker “Aynı argümanları tekrar tekrar kurmak istemedim. ‘Ya bu uygulama hayatını mahvettiyse?’ veya ‘Bak! Görünüşe göre sanal gerçekliğin içindeymişsin’ gibi. Bu yüzden bir sıfırlamaya gittik” diye konuştu.

 

OYUNCU KADROSUNDA YENİ İSİMLER YER ALDI

Daha önce paylaşılan bilgilerde, dizinin formatında bir değişikliğe gidileceği belirtilmiş ancak bu kararın nasıl bir etki yaratacağı paylaşılmamıştı. Brooker eski bir açıklamasında, “Kısmen meydan okuma, kısmen de beni ve izleyicileri taze tutmak için bu sezon bazı temel varsayımları kasti olarak alt üst ettim” demişti.

Yeni sezonda oyuncu kadrosunda Aaron Paul, Michael Cera, Salma Hayek Pinault, Rob Delaney, Himesh Patel, Annie Murphy, Rory Culkin, Kate Mara ve Zazie Beetz gibi isimler yer alacak.