Black Mirror’ın yaratıcısı Charlie Brooker, insanların koronavirüs sürecinde yeni bir sezonu kaldıramayacağını söyleyerek, “Kendimi güldürmeye yönelik senaryolar yazıyorum” dedi

Black Mirror’ın yaratıcısı Brooker: İnsanlar yeni sezonu kaldıramaz

Fenomen distopik bilim kurgu dizisi Black Mirror’ın yaratıcısı Charlie Brooker, yeni sezon hazırlıkları yapmadıklarını söyledi.

Radio Times’a verdiği demeçte Brooker, takipçilerinin merakla beklediği 6’ncı sezon için, ‘şu sıra dünyanın bu kadarını kaldıramayacak kadar karanlık günlerden geçtiğini’ ifade etti.

“İzleyicilerin şu sıra bir sezonu daha kaldırabileceğinden emin değilim” diyen Brooker, şu ifadeleri dile getirdi:

“Birtakım işlerle meşgulüm. Ne yapıp yapmadığımla ilgili ne söyleyebilirim, bilmiyorum. Çöken toplamlarla ilgili hikayelere şu sıra kim dayanabilir, bilmiyorum. O yüzden onların (Black Mirror bölümlerinin) hiçbiriyle uğraşmıyorum. Mizah yeteneklerimi yeniden yoklamak hevesindeyim, o yüzden kendimi güldürmeye yönelik senaryolar yazıyorum.”

Brooker, üzerinde çalıştığını söylediği eğlenceli senaryoların detaylarıyla ilgili bilgi paylaşmadı. Bir süre İngiliz haber kuruluşu BBC, Brooker’ın insanların karantina sürecinde neler yaptıklarını konu alan bir çalışmanın hazırlığını yaptığını yazmıştı.

BLACK MİRROR 2011’DE BAŞLAMIŞTI

Black Mirror, ilk kez 2011 yılında İngiliz ‘Channel 4’te yayınlanmaya başlamıştı. Dizinin yayın hakları 2015 yılında ise ABD’li şirket Netflix tarafından satın alındı.

Dizinin yapımcılığını Barney Reisz, yönetici yapımcı görevlerini ise Charlie Brooker ve Annabel Jones yürütüyor.

Black Mirror, yeni teknolojilerin insan ve toplum yaşantısına olan yansımalarını distopik bir perspektifle ele alıyor. Dizi; ikili ilişkiler, siyaset, medya, sanatı bilimkurgu ögelerine başvurarak yorumluyor. Dizinin her bölümünde farklı oyuncu kadrosu görev yapıyor ve farklı bir hikâye işleniyor.

Dünyaca ünlü bilimkurgu yazarı Stephan King, 2014 yılında attığı bir tweetle Black Mirror’u sevdiğini; ‘korkutucu, komik, zeki’ bulduğunu açıklamıştı.