Bloomberg’de yer alan bir haberde, AB'nin Türkiye'ye 1.4 milyon doz aşı ihraç ettiğini gösteren bir tablo paylaşıldı. CHP Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama istedi.

Bloomberg AB’nin Türkiye’ye 1,4 milyon aşı ihraç ettiğini yazdı, CHP'li Emir Bakanlık'tan açıklama istedi

Bloomberg, koronavirüs aşısı hakkındaki bir haberde Avrupa Birliği (AB) belgelerine dayandırarak hazırladığı tabloda AB’nin Türkiye’ye 1,4 milyon doz koronavirüs aşısı ihraç ettiğine yer verdi.

AB’nin şu ana kadar 41.6 milyon doz koronavirüs aşısı ihraç ettiği belirtilen haberde Türkiye’ye de 1,4 milyon doz aşı ihraç edildiğinin gösterilmesini gündeme taşıyan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama istedi.

bloomberg-ab-nin-turkiye-ye-1-4-milyon-asi-ihrac-ettigini-yazdi-chp-li-emir-bakanlik-tan-aciklama-istedi-854545-1.

Kişisel Twitter hesabından tabloyu paylaşan Emir, şunları söyledi:

"Bloomberg’in haberine göre AB’den Türkiye’ye 1.5 milyon doz aşı ihraç edilmiş görünüyor. Haber doğruysa Pfizer aşısı çoktan gelmiş ve el altından kullanılıyor olabilir. Artık açıklama yapmayacağım diyerek bizi yabancı ajanslara muhtaç eden bakandan acil açıklama bekliyoruz."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki gün önce, Alman BioNTech firmasının Pfizer ortaklığında geliştirdiği Covid-19 aşısından sadece 5 bin 800 adet test aşısının Türkiye’ye geldiğini, bu ay ise 4,5 milyon doz aşının geleceğini ve sırası gelenlere uygulanacağını açıklamıştı.