Milyarder Jeff Bezos'un uzay araştırma şirketi Blue Origin, Star Trek dizisinde 'Kaptan Kirk'i canlandıran 90 yaşındaki Kanadalı aktör William Shatner'i uzaya göndermeye hazırlanıyor.

Blue Origin, 'Kaptan Kirk'i uzaya gönderecek

Amazon'un kurucusu milyarder Jeff Bezos'un sahibi olduğu havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin, Star Trek dizisinde 'Kaptan Kirk' karakterini canlandıran Kanadalı aktör William Shatner'i uzaya gönderecek.

BBC World'de yer alan habere göre şirket, Shatner'in 12 Ekim'de Teksas'tan havalanacağını bildirdi.

UZAYA ÇIKAN EN YAŞLI İNSAN

Shatner, ayrıca uzaya çıkan en yaşlı kişi unvanını alacak.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Shatner, "Uzun zamandır uzay hakkında bir şeylerden haberdarım. Şimdi kendi gözlerimle şahit olma fırsatı buluyorum. Ne harika şey" dedi.

Blue Origin'in New Shepard roketiyle düzenleyeceği ikinci insanlı uçuşa katılacak olan Shatner'e üç kişi daha eşlik edecek.

Bezos, temmuz ayında düzenlenen bir önceki uçuşta kardeşi, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki bir öğrenci ile beraber uzaya çıkmıştı.

Ekim ayındaki uçuşun da önceki gibi yaklaşık 10 dakika sürmei bekleniyor. Uçuşta mürettebat, dünyanın 100 kilometre üzerinde bulunan ve en yaygınca bilinen uzay sınırı olan Karman Hattı'nın hemen ötesine çıkacak.

Öte yandan Blue Origin, misyon ve uçuş operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Audrey Powers'ın uçuşa katılacağı, ayrıca eski bir NASA mühendisi ve klinik araştırmalarda uzmanlaşmış bir yazılım şirketinin kurucu ortağının da yer alacağını olacağını duyurdu.