BM Genel Sekreteri’nden nükleer tehdit açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyanın yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Bugün, soğuk savaş döneminden beri görmediğimiz bir nükleer tehditle bile karşı karşıyayız” dedi.

Kolombiya’daki barış sürecini desteklemek amacıyla bu ülkeyi ziyaret eden Guterres ile Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, başkent Bogota’daki Devlet Başkanlığı Casa de Narino’da gerçekleşen görüşmeleri sonrası basın toplantısı düzenledi.

Guterres, barışı elde etmenin dünyadaki en önemli görev olduğunu vurgulayarak, “Bugün, soğuk savaş döneminden beri görmediğimiz bir nükleer tehditle bile karşı karşıyayız. Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar baktığımızda her seferinde çözülmeyen eski çatışmaların yanında yeni çatışmaların da ortaya çıktığını görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bu ülkedeki barış süreçlerine atıfta bulunan Genel Sekreter Guterres, “Bu yüzden Kolombiya’da olanlar dünya için sembolik ve önemli bir anlam taşıyor” dedi.

Guterres, Kolombiya’daki BM Misyonunun bu ülkenin hükümeti ve halkı ile dayanışma gösterdiğini bildirdi. Kendisinin de Kolombiya’da bulunma amacının bu desteği vurgulamak olduğuna dikkati çeken Guterres, “Kolombiya’daki barışın inşasına destek vermenin bütün dünyadaki insanların bir görevi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.