Dünyanın en zengin insanları olarak bilinen Elon Musk ve Jeff Bezos’a seslenen BM Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, “Eğer onlara ulaşamazsak ölecek olan 42 milyon insana yardım etmek için 6 milyar dolar gerekiyor” dedi.

BM Gıda Direktörü, Musk ve Bezos’a seslendi: 6 milyar dolar gerekiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, kapitalist sistemin yarattığı eşitsizliklere değinmeden, dünyanın en zengin insanlarının servetlerinin yalnızca küçük bir kısmıyla dünyadaki açlık problemini çözebileceklerini savundu.

CNN’de yayımlanan röportajında Beasley, dünyanın en zengin insanları olarak bilinen Jeff Bezos ve Elon Musk'a seslendi ve “Eğer onlara ulaşamazsak, kelimenin tam anlamıyla ölecek olan 42 milyon insana yardım etmek için 6 milyar dolar gerekiyor” dedi.

Beasley böylece, Musk’ın 289 milyar dolar olan servetinin yüzde 2’sini bağışlamasını istedi.

MİLYARDERLERİN SERVETİ PANDEMİDE KATLANDI

ABD’li milyarderlerin serveti, yüz milyonlarca insanın gelir kaybı yaşadığı ve yoksullaştığı pandemi sürecinin başından bu yana katlandı.

‘Politika Araştırmaları Enstitüsü’ ve ‘Amerikalılar Vergi Adaleti’ derneklerinin verilerine göre ekim ayında milyarderlerin net değeri 5,04 trilyon dolara ulaştı.

Dünya Gıda Programı'nın pazartesi günü yayımlanan raporuna göre, Afganistan nüfusunun yarısı (22,8 milyon) kıtlıkla karşı karşıya.

Raporda, yaygın işsizlik ve likidite krizi sebebiyle ülkenin insani bir krizin eşiğine geldiği ve beş yaşın altındaki 3,2 milyon çocuğun risk altında olduğu belirtiliyor.