BM İnsan Hakları Hakları Savunucuları Özel Raportörü Mary Lawlor, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırının ardından Zafer Partili Adem Taşkaya'nın hedef göstermesiyle ölüm tehdidi alan avukat Jiyan Tosun için paylaşımda bulundu. Lawlor paylaşımında, "Jiyan Tosun ve ailesine, onun olaya karıştığı yönündeki tamamen asılsız iddiaların ardından ölüm tehditlerine ilişkin raporlar beni endişelendiriyor" dedi.

BM İnsan Hakları Savunucusu Özel Raportörü'nden Jiyan Tosun çağrısı: Endişeleniyorum
Fotoğraf: MA

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Hakları Savunucuları Özel Raportörü Mary Lawlor, İstanbul’daki bombalı saldırının ardından hedef gösterilen ve tehdit edilen avukat Jiyan Tosun için “Endişeleniyorum” diyerek çağrı yaptı.

Jiyan Tosun’un ölüm tehditleri aldığına dikkat çeken Mary Lawlor, paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye’de 13 Kasım'daki korkunç saldırıdan etkilenen herkese en derin taziyelerimi sunuyorum. Jiyan Tosun ve ailesine, onun olaya karıştığı yönündeki tamamen asılsız iddiaların ardından ölüm tehditlerine ilişkin raporlar beni endişelendiriyor. Yetkililer kaydı kamuya açık bir şekilde düzeltmeli ve koruma sağlamalıdır.”

NE OLMUŞTU?

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Adem Taşkaya, pazar günü gerçekleşen bombalı saldırının ardından, sosyal medyada Jiyan Tosun'u saldırının faili olduğu suçlamasıyla hedef göstermesinin ardından, Tosun ve ailesi çok sayıda ölüm tehditleri almış, Tosun suç duyurusunda bulunmak için gittiği adliyede can güvenliği olmadığını belirterek geceyi orada geçirmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Jiyan Tosun hakkında koruma kararı verildiği duyurmuştu.