Aspat Koyu’na yapılan “Anthaven" adlı inşaat projesi için ikinci ÇED sürecinin başlattığı bildirildi

Bodrum Aspat Koyu’nda ikinci ÇED başvurusu

BİRGÜN İZMİR

Bodrum yarımadasının en güneyinde, Aspat Koyu’na yapılan “Anthaven" adlı inşaat projesi için verilen "ÇED Gerekli Değildir” kararı iptal edilirken, şirketin 28 Ekim 2019 tarihinde ÇŞB Muğla İl Müdürlüğü’ne başvurarak ikinci ÇED sürecini başlattığı bildirildi.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Bodrum İlçe başkanı Mehmet Çilsal, “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptal edilmesinin ardından, şirketin başvurusuyla Danıştay’da temyiz süreci başlatıldığını ve projenin ilk etabına ait bu hukuki sürecin halen devam ettiğini kaydetti.

Çilsal, “Tuhaf olan şu ki; Danıştay kararının ne olacağını bekleme gereği dahi duymayan Şirket, projesinin ikinci aşamasına ait PTD ile idareye başvurarak 28.10.2019 tarihinde ÇŞB Muğla İl Müdürlüğü sayfasındaki ilanla ikinci ÇED sürecini başlatmıştı. Yani özetle, ilk etabın hukuki süreci bitmeden ikinci etabın idari süreci başlatılmıştı.

Tüm bu idari ve hukuki aşamalar şirketin lehine sonuçlanırsa, birinci etap projedeki 310 oda kapasiteli otel+villa/apart otel turizm tesisine ilave olarak; ikinci etap proje ile 175 adet toplu konut projesi daha hayata geçirilecek” dedi.

1.DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI

1.Derece Arkeolojik Sit alanı olan 408/2 nolu parsel ve antik çağlardan beri liman olarak kullanılan “Azmak”ın, ya derecesi düşürülerek ya da tamamen kaldırılarak şirketin kullanımına sunulacağını savunan Çilsal, şunları söyledi:

“Bu projede şirket, ÇED mevzuatına aykırı biçimde normal yollardan elde edemeyeceği sonucu, kanuna karşı hile yoluyla elde etmeye çalışmıştır. Proje sahibi aynı kişi, proje de bir bütün olduğu halde “ÇED Raporu” olarak bilinen EK-1 listesinden kaçmış ve her nasılsa EK-2 listesine tabi olabilmiştir. Yine, projesi konut imar mevzuatına tabi olduğu halde yasalara aykırı biçimde her nasılsa turizm mevzuatının uygulanmasını sağlamıştır. Diğer taraftan, yasaları aşarak DSİ vasıtasıyla kültürel varlık niteliğindeki azmak deresinin jeolojik özelliğini bozacak şekilde “ıslah projesi” uygulamak üzeredir. İlgili ve yetkili herkesi Bodrum Yarımadası’na karşı merhametli olmaya ve hukuka uygun davranmaya davet ediyorum.”