Bodrum Belediyesi'nden hediye yerine bağış

BİRGÜN EGE

Bodrum Belediyesi, başkan ve başkan yardımcılarını da kapsayacak şekilde belediye personelinin dışarıdan hediye kabul etmesini yasakladı. Belediyeye dışarıdan getirilecek hediyeler yerine, hediye getiren kişilerin sosyal yardım kuruluşlarına bağış yapmalarının isteneceği açıkladı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından gönderilen yazıda, "Kamu hizmetinin her türlü özel çıkarın üzerinde olduğu ve kamu görevlisinin halkın hizmetinde bulunduğu bilinç ve anlayışıyla; Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamı, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve personeli kesinlikle hiçbir maksatla hediye kabul etmeyecektir" denildi.

Aras tarafından gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: "Özellikle yılbaşı, bayram, ziyaretler ve doğum günü gibi özel günlerde yoğunlaşan ve vatandaşlarımız, iş insanları, müteahhitler vb. kurum kuruluş ve kişilerden gelen hediyeler kabul edilmeyecek , reddedilecek ve hediye yerine TEV, Bodrum Sağlık Vakfı, TEMA vb. sosyal yardım kuruluşlarına bağış yapmaları istenecektir."