Bodrum Belediyesi Türkan Saylan spor kompleksi açıldı

BİRGÜN EGE

2020-2021 THF Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde namağlup lider Yalıkavakspor’un antrenmanlarını yapıp maçlarını oynayacağı yeni çok amaçlı spor tesisinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediye başkanlığına vekalet eden Meclis Üyesi Ayşenaz Gültekin Öncel, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı Mehmet Esen ile yöneticiler, hentbol takımı oyuncuları ve sporseverler katıldı.

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle iş insanı Coşkun Aras tarafından yaptırılan Yalıkavak Spor Salonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete girdi. Spor kompleksine; Türkiye'de eğitim, sağlık ve daha birçok konuda büyük emeği geçen, yerel ve uluslararası sayısız başarılı çalışmaya imza atan Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adı verildi.

Bu açılışın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yetiştirebilmek için herkesin büyük çaba sarf ettiğini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bodrum’da güçlü kadınlar var ve ben mikrofonu bu güçlü kadınlardan birine bırakmak istiyorum. Ben susacağım ve kadınlar konuşacak. Çünkü toplumsal cinsiyet eşitliği çok önemli, kadına şiddeti önlemek çok önemli. Bugün biz bunları yapabiliriz ama bir taraftan sokakta kadınlar öldürülüyor. Bunların da inşallah bir an önce son bulmasını istiyoruz. Hep birlikte bununla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun için ben genç meclis üyesi arkadaşımız Ayşenaz Öncel’e mikrofonu bırakıyorum” diye konuştu.