Bodrum’un Bitez Mahallesi ile ilgili imar planının değiştirilmesine itiraz eden bölge halkı, yapılaşmanın artacağını ve koruma altındaki ormanın tehlikede olduğunu söyledi.

Bodrum'da değişen imar planına itiraz: Koruma altındaki orman tehlikede

DİLEK YEĞİN

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Muğla’nın ilçesi Bodrum’un Bitez Mahallesi’nde yaptığı imar değişikliğine tepki büyük. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na sunulmak üzere belediyeye dilekçe sunan bölge halkı, değişiklikle birlikte yaşanacak olası sorunları sıraladı. kKonut alanı, günübirlik ve sosyal tesis alanları, teknik altyapı alanı, kumsal-plaj, genel otopark ve yol kullanım kararlarına onay verilmesinin sakıncalarına dikkati çeken yöre halkı, değişikliğin iptalini istedi.

HUKUKİ SIKINTILAR DOĞACAK

Değişikliğin, yapılaşma yoğunluğu nedeniyle eleştirilen Bodrum’da bu yapılaşmayı daha da artıracağını belirten bölge halkı, değişiklik yapılan alanın çevresinde 700 konutlu ve 3 bin nüfuslu Aktur Sitesi’nin olduğunu söyledi. Dilekçede, değişikliğin başta Aktur Sitesi olmak üzere mevcut diğer yapıları ve kullanım şekillerini dikkate almadan yapıldığını kaydeden bölge halkı, planın uygulanması durumunda birçok hukuki problemin doğacağı uyarısında bulundu. Bölge halkı, alanda yeterli sayıda sosyal tesis, otopark ve plaj bulunduğunu, bu değişikliğe ihtiyaç olmadığını anlattı. Bitez’de yüz binlerle ifade edilen yapı yoğunluğunu artıracak değişikliğin ardından yaşanan yoğunluğun asıl sıkıntıyı yaratacağını vurgulayan bölge halkı, imar ve kamu yararı ilkeleri gereği değişikliğin iptalini istedi.

Dilekçede yapılaşmaya açılan 29 dönümlük alanda 40 yılda yetiştirilmiş 800 yöresel ağacın da olduğunu belirten bölge halkı, Aktur Sitesi kurucularının yapılaşmadan kurtarmak için ormanı devlet korumasına bıraktığını anlattı. “Devletin korumasına bırakılan yeşil alanın yine devlet tarafından kaldırılmak istenmesinin hakkaniyete uygun olamayacağını” belirten bölge halkı, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının ihlali niteliğindeki plan değişikliği işleminin itirazen incelenerek kaldırılmasını talep etti.