Bodrum’da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yürüyüş yapmak isteyenler polisin engellemesiyle karşılaştı. Yürüyüşüne izin verilmeyen yurttaşlar Tepecik Meydanı’nda açıklama yaptı. Datça Demokrasi Platformu da, Dünya Barış Günü çerçevesinde etkinlikler düzenledi. İlk olarak 18 Datçalı yüzücü barış için yüzdüler.

Bodrum’da Dünya Barış Günü yürüyüşüne polis engeli

BİRGÜN EGE

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğini kapsamında Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki Tepecik Camii'nden Belediye Meydanı'na yürümek isteyen aralarında HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay’ın da bulunduğu yurttaşlara polis izin vermedi.

Yürüyüşe izin verilmemesinin ardından Tepecik Meydanı’nda SOL Parti Bodrum İlçe Başkanı Oben Konyalıoğlu açıklama yaptı. Konyalıoğlu, “Yüzyıllardır insanların yaşamlarını kâbusa çeviren savaşlar ve çatışmalar, son 82 yılda da ara vermeden devam etti. Bugün de dünyada, hiç olmadığı kadar savaş, çatışma ve kriz yaşanıyor. Kapitalizm, Ortadoğu’da, Afrika’da kendi krizini aşmak için rant ve savaş politikalarını körüklüyor. Doğa tahribatının dünyanın geleceğini tehdit eder düzeye ulaşması, açlığa, susuzluğa, sefalete sürüklenen milyonlar, göç yollarında yitip giden yüz binler, mülteciler, her geçen gün derinleşen gelir adaletsizliği, emperyalistlerin umurunda değil! Çatışmaların bedelini, savaşları çıkaranlar değil yoksullar, ezilenler, emekçiler ödüyor. Savaş, çatışma ve gerilim politikaları devam ettiği sürece, kadınların, çocukların, emekçilerin, gençlerin, hiçbir hakkı güvence altında değildir. Savaş politikaları devam ettiği sürece, zarar gören haklarımızdır, umutlarımızdır, doğamızdır, tüm bir ülkedir, tüm bir dünyadır ve çocuklarımızın geleceğidir” dedi.

“BARIŞ YAŞAM HAKKIDIR”

Konyalıoğlu şunları söyledi: “Tüm halkların eşit, özgür, insanca yaşayacağı bir dünyayı kendi ellerimizle kurmanın yolunu açmak için, bu gidişten rahatsız olan, yarına dair kaygıları bulunan herkesi omuz omuza ortak mücadeleye çağırıyoruz. Barış içinde, demokratik, sömürüsüz bir dünya hayal değil! İşçiler, emekçiler, kadınlar, dünyanın tüm sömürülenleri ve ezilen halkları, savaşa karşı barışı kazanmak için seslerini, güçlerini, eylemlerini birleştirmelidirler! Çünkü barış her şeyden önce bir yaşam hakkıdır. Yaşamdan, özgürlükten ve adaletten yana olan tüm insanları barış umudunu yükseltmeye çağırıyoruz! Bir arada, özgürce yaşayacağımız bir ülke ve dünyayı kendi ellerimizle kurana kadar mücadele etmeye çağırıyoruz.”

DATÇA’DA ETKİNLİK

Datça Demokrasi Platformu, Dünya Barış Günü çerçevesinde etkinlikler düzenledi. İlk olarak 18 Datçalı yüzücü barış için yüzdüler. Yüzücülerin etkinliğinin ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda bir açıklama yapıldı. Çok sayıda Datçalının katıldığı basın açıklaması sonrası saat 20.00 de Yolda müzik grubu şarkılar söylediler.

bodrum-da-dunya-baris-gunu-yuruyusune-polis-engeli-917047-1.