Bodrum’da turizm sezonu başlamasına rağmen devam eden inşaatlara bölge halkı tepki gösterdi. Gümüşlük Karakaya bölgesinde restoran işletmeciliği yapan Deniz Karaağaç, “Sezon başladı ama inşaatlar sebebiyle iş yapamaz durumdayız” dedi.

Bodrum’da inşaatlara tepki: İş yapamaz durumdayız

BİRGÜN EGE

Muğla’da başta Bodrum olmak üzere Marmaris, Datça, Fethiye ve diğer sahil şeritlerinde normalde 15 Mayıs - 15 Ekim arası uygulanan inşaat yasağı bu yıl Covid-19 sebebiyle duran şantiyelerin tamamlanması adına 1 ay uzatıldı.

Yasak tarihinin 17 Hazirana atılması, yurttaşların tepkilerine neden oldu.

Bodrum’un Gümüşlük Karakaya mevkiinde ise yaklaşık 9 inşaat faaliyetinin sürmesi bölge halkını isyan ettirdi. Bölgede restoran işletmeciliği yapan Deniz Karaağaç, “Sezon başladı ama inşaatlar sebebiyle iş yapamaz durumdayız” dedi.

Karaağaç sözlerine şunları ekledi:

“Normalde 15 Mayıs tarihinde inşaat yasağı başlardı. Bu sene pandemi sebebiyle inşaatların durduğu söylendi bize. İnşaatlar sebebiyle yollar çok kötü durumda. Kimse buraya gelmiyor. Burada en az 9 inşaat faaliyeti yapılıyor. İşlerimizin tamamen bitti. Biz zaten sadece yaz sezonu çalışıyoruz. Esnaf zaten pandemi sürecinde çok etkilendi. Şimdi de inşaatlar bizi çok etkiliyor.”