Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde yanan ormanlık alanların bir kısmını da içine alan Rüzgâr Enerji Santralı (RES) kurma projelerine tepki gösterildi.

Bodrum’da kurulmak istenen RES’lere tepki
Fotoğraf: BirGün

Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde, geçen yıllarda yanan ormanlık alanların bir kısmının içinde bulunduğu bölgeye EN 2 Rüzgâr Enerjisi Yatırım A.Ş. tarafından 45 Rüzgâr Enerji Santralı (RES) projesi için halkın katılım toplantısı yapıldı.


Proje uygulayıcı şirket tarafından Fesleğen Mahallesi Köy Kahvesinde gerçekleştirilen halk katılımı toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve çok sayıda yurttaş katıldı. Aras geçen yıllarda yanan ormanlık alanlar ve tarım vasıflı arazilerin bir kısmını içine alan bu projelerin mevzuata uymadığını, buralarla ilgili tasarrufta bulunanların işi oldubittiye getirmeye çalıştığını söyleyerek düzenlenen toplantılara katılmayacağını söyledi.

Mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Aras, “Orman alanlarının herhangi bir şekilde kesinlikle orman vasfını kaybettiği tescil edilmemişken ki yanan orman alanları anayasa gereği kesinlikle farklı amaçla kullanılamaz, imara konu edilemez ya da farklı bir şekilde değerlendirilemez. İşte buradaki iki maddeye uygun olarak zaten biz bu konunun gerçekleşmeyeceğinde hem fikiriz ve bunun için buradayız. Bizi bu konuda ikna edemezler. Hukuken bizim elimiz sağlam. Biz bunun üzerine gerekli mücadelemizi hem Bodrum’da hem de Milas’ta sürdüreceğiz” dedi.

Yurttaşlar ise, “Arılarımızın, doğal ortamdaki canlıların zarar görmesini istemiyoruz. Biz yeşilliklerimizin varlığını sürdürmesini istiyoruz. Doğa tahribatına yol açan bu yatırımları istemiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.