Muğla'nın Bodrum ilçesinde otellere yakın bir noktada orman yangını çıkarken, yangına ekipler müdahale ediyor. Muğla Belediye başkanı akşam yaptığı açıklamada "Bodrum’daki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Bodrum'da orman yangını

Manavgat ve Marmaris yangınının ardından Bodrum'da da orman yangını başladı. Söndürme ekipleri yangınlara müdahale ediyor.

Yangın, Meşelik Mahallesi Pina Yarımadası Bodrum-Milas yolu üzerindeki ormanlık alanda çıktı.

Bölgeden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Hızla olay yerine gelen ekipler yangını kontrol altına almak için müdahaleye başladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, "Güvercinlik-Kuyucak mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır" açıklaması yaptı.

3 BİN KİŞİ DENİZDEN TAHLİYE EDİLDİ

Yangın 4 saattir kontrol altına alınmaya çalışılırken, alevlerin tehdit ettiği otellerde bulunan yaklaşık 3 bin kişi denizden tahliye edildi.

Yangını kırmızı bir motosiklete bölgeye gelen 2 kişinin çıkardığı, araziyi ateşe vererek hızla olay yerinden uzaklaştığı iddia edildi.

THK'DE KİMSEYE ULAŞAMADIK

Halk TV canlı yayınına bağlanarak açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün, şunları söyledi:

“O kadar kötü şeyler oluyor ki her yerde yangın haberleri almaya başladık. Üç helikopter görevlendirildi. Hava kararınca görevlerini yapamaz hale geldiler ama onlar yeterli değil. Yangın uçaklarının çok daha etkili olduğunu biliyoruz. Bodrum’daki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bu yangınların hepsi orman içi yangını, hava karardığında yukarıdan orman yangınına müdahale etkili olmuyor.”

Gürün, Türk Hava Kurumu’nu bir yetkiliyle görüşmek için aradıklarını “Yarın sabah görüşebilirsiniz. 15.30’dan sonra burada kimse kalmıyor” yanıtını aldığını söyledi.