Kiralık ev fiyatları ülke genelinde artarken Bodrum’daki yazlık evlerin kiraları 30 bin lirayı buldu. Lüks sitelerde ise bu fiyat 100 bin avro ile 250 bin avroya kadar çıkıyor.

Bodrum'da yazlık ev kiraları 30 binden başlıyor!

Konut ve kiralık evlerdeki fahiş fiyat artışı devam ederken yaz sezonuyla beraber yazlık bölgelerde kiralık ev arayışı da başladı. Bodrum’da ortalama konut kirası 30 bin liraya, lüks sitelerde 100 bin avro ila 250 bin avroya fırladı. Milas’ta ortalama kira 16 bin 500, Marmaris’te 10 bin, Fethiye’de ise 6 bin lira olarak gözlemlendi.

Hürriyet'in haberine göre Çeşme ve Alaçatı’da da kira fiyatları oldukça yükseldi. Aylık daire kiraları 6-7 bin liradan başlarken bu fiyat villalarda 150 bin liraya kadar çıkıyor. Kiraların arttığı bir başka il olan Antalya’da da durum aynı. Kemer’de ortalama kira 13 bin lirayı, Alanya’da 8 bin 500 lirayı buluyor. Kaş’ta gecelik villa kirası için 4 bin lirayı gözden çıkarmak gerekirken, Ayvalık’ta villa kiralamanın aylık bedeli 20 bin liradan başlıyor.

'RAKAMLAR MİLYONU DA BULUYOR'

Bodrum’da emlak danışmanlık şirket sahibi Süha Kumbasar, “Kiralık ev için korkunç bir talep var” diyerek mülk sahiplerinin yıllık kiralamaya yanaşmadığını söyledi. Kumbasar, “Kira fiyatı; ilçesine, denize yakınlığına, evin özelliklerine göre değişiyor. Ortalamada ise aylık 30-35 bin liradan başladığını, 175-200 bin liraya kadar çıktığını görüyoruz. Lüks malikanelerde rakamlar milyonu da buluyor” dedi.

‘BODRUM’DA KİRAYA AYRILAN BÜTÇEYLE İSTANBUL’DAN DAİRE ALMAK MÜMKÜN’

Kumbasar, memurların şehrin uzak bölgelerine taşınmak zorunda kaldığını söyledi. Aynı bölgede emlak danışmanlığı yapan Şebnem Ünlü ise geçen yıl aylık kiralama bedelinin 20 bin olduğu bir evin bu yıl 35-40 bin lira civarında olduğunu söyledi. Yıllık kiralık evlerin aylık bedellerinin 10 bin liradan hesaplandığını söyleyen Ünlü, yıllık kiralamada aylık 3 bin 500-5 bin rakamlarının konuşulduğunu ifade etti.

Bodrum’da lüks sitelerde ise milyonluk kiralar söz konusu. Öyle ki burada bir aylık kiralama için ayrılan bütçe ile İstanbul’da bir ev satın almak mümkün. Cennet Koyu’nda bir villa projesinde kiralama hizmeti veren gayrimenkul yatırım uzman Veli Armağan Akyüz, “Ultra lüks villalarda aylık kiralama bedeli yüksek sezon dediğimiz temmuz ağustos döneminde 100 bin ila 250 bin avro arasında değişiyor. 250 bin avro olan villa bir yabancı tarafından kiralandı.

Rezidans daireler için istenen rakam ise aylık 30-45 bin avro” dedi.