Bodrumlular RES'e karşı ayakta

■ HABER MERKEZİ

Bodrum’un köylerinde, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu almadan 13 adet rüzgar enerjisi santrali (RES) kurmaya çalışan Yıldız Enerji Elektrik Üretim A.Ş. yine harekete geçti. Aynı yerde yine RES kurmak istiyor.

Köylülerin avukatı ve Bodrum Çevre Platformu Kurucu Başkanı Av. Remzi Kazmaz, yedi köy muhtarı ve köylülerle birlikte ortak açıklama yaptı. Açıklamada şöyle dendi:


“Aynı şirket 21 Temmuz 2020’de tekrar ÇED gerekli değildir projesiyle Çamlık Köyü’ne gelerek burada bir bilgilendirme toplantısı yapılmasını istiyor. Bodrum’a RES kurmanın hiçbir faydası olmadığını bilimsel raporlarla kanıtladık. Mahkeme kararlarıyla ispat ettik. Buna rağmen hala neyi savunuyorlar? Biz defalarca söyledik, RES’lere ve temiz enerjiye karşı değiliz ama Yalıkavak’tan sonra Güvercinlik’te kurulmaya çalışılan RES’lerle Bodrum’u bir RES çöplüğüne dönüştürmek isteyen bu anlayışa buradan sesleniyoruz; sakın bu toplantıya gelmeyin.

8 tribün için geniş bir alanın kamulaştırılmasının düşündürücü olduğunu söyleyen Avukat Kazmaz, şöyle dedi: “ Adı geçen şirket gücünü kimden alıyor bilmiyoruz ama bu konuda hiç etik davranmıyor. Hukuka ve mahkeme kararlarına rağmen bu konuda ısrarcı davranmasının arkasında başka niyetler olduğunu anlıyoruz. Projede 900 bin dönümlük yerden bahsediliyor hem de turizm alanı. Köylülerimizi, doğasever halkımızı ve çevreci kuruluşlarımızı bugün Güvercinlik’te yapılacak olan toplantıya davet ediyorum.”