AKP’nin, 24 Haziran seçimleri öncesi TBMM’den geçirdiği ‘İmar Barışı’nda, tepkiler üzerine çıkartılan Boğaziçi’ndeki kaçak yapılara af getirilmesi yasalaştı. Dün Meclis’te kabul edilen ‘Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la birlikte, Boğaziçi ön görünümündeki Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar gibi yerler, İmar Barışı kapsamına alındı. Bu bölgelerin dışında; Rumeli Feneri, Garipçe, Anadolu Feneri, Poyraz, […]

Boğaz’ı görene rant fırsatı!

AKP’nin, 24 Haziran seçimleri öncesi TBMM’den geçirdiği ‘İmar Barışı’nda, tepkiler üzerine çıkartılan Boğaziçi’ndeki kaçak yapılara af getirilmesi yasalaştı.

Dün Meclis’te kabul edilen ‘Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la birlikte, Boğaziçi ön görünümündeki Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar gibi yerler, İmar Barışı kapsamına alındı.

Bu bölgelerin dışında; Rumeli Feneri, Garipçe, Anadolu Feneri, Poyraz, Anadolu Kavağı, Yeniköy ve Çengelköy kısmen af kapsamına alınmış oldu. Böylece, Boğaziçi Kanunu’nda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içerisinde belirlenen alanlarda yer alan kaçak eklentisi bulunan bina sahipleri, ‘yapı kayıt belgesi’nden yararlanacak.

İmar Barışı’na 9 milyon 210 bin kişi başvurdu, elde edilen ‘gelir’ ise 10 milyar 350 milyon TL oldu. AKP’lilerce dile getirilen rakama göre; ülkede 13 milyon kaçak yapı mevcut. İmar Barışı için, ‘31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen yapıları kapsamıyor’ denilse de özellikle yaylardaki kaçak yapılaşma dikkat çekici. Uygulama 31 Aralık’ta sona erecek.

İŞTE BOĞAZ’DAKİ RANTIN İNTERAKTİF HARİTASI: