Boğaz Köprüsü'nde silahlı intihar girişimi

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nden(15 Temmuz Şehitler Köprüsü) Avrupa yakasına giden bir kişi otomobilini yolun ortasına bırakarak elindeki silahla köprüden araçların geçişini engelledi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, köprü güvenlik gerekçesiyle çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

Olay, saat 02.10 sıralarında Boğaziçi Köprüsü'nde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) yaşandı. Otomobiliyle Anadolu yakasından Avrupa yakası istikametine giden B.A. (45) aracını köprü üzerinde durdurdu.

Kullandığı 68 KP 763 plakalı otomobilini yolun ortasına bırakan B.A., yanındaki tabancayı alarak araçtan indi.

KÖPRÜDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve özel harekât ekibi ile sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Trafik ekipleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü çift yönlü olarak ulaşıma kapatırken, yolda geniş güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca olay yerine müzakereci polis ve bomba imha uzmanı da geldi.

ULAŞIM 1 BUÇUK SAAT DURDU

Güvenlik önlemleri kapsamında köprünün polis tarafından çift taraflı olarak trafiğe kapatılması üzerine yolda yoğun trafik oluştu. Trafik ekipleri, yoğunluğun daha da artmaması için Boğaziçi Köprüsü'ne (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) yönelen araçları Zincirlikuyu’dan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne yönlendirdi.

Polisler tarafından ikna edilen kişi elindeki silahı denize atarak teslim oldu. Şahsın ikna edilmesiyle trafik normale döndü.

Köprü trafiğe açılırken, alkollü olduğu öğrenilen kişi emniyete götürüldü.