Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun göreve iadesi için internet üzerinden destek kampanyası başlatıldı. Tuğcu hakkındaki uzaklaştırma kararı, 3 ay daha uzatılmıştı.

Boğaziçi akademisyeni Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun göreve iadesi için kampanya başlatıldı

Uzaklaştırılma kararı 3 ay daha uzatılan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun göreve iadesi için öğrenci ve akademisyenler destek kampanyası başlattı.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu üyeleri dört öğretim üyesi, 10 Haziran 2022 Cuma günü rektörlük tarafından görevden alınmış, ardından kurul lağvedilmişti.

Temmuz ayında üç öğretim üyesinin akademik görevlerine iade edilmesine rağmen Prof. Dr. Tuna Tuğcu hakkındaki görevden uzaklaştırma kararı iptal edilmemişti. 15 Eylül’de açıklanan karara göre Tuğcu’nun görevden alınma süresi 3 ay daha uzatıldı.

Boğaziçi Üniversitesi, akademisyenleri, öğrenciler, mezunlar ve diğer üniversitelerden Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun görevine iade edilmesi için destek yağıyor.

Destek çerçevesinde hazırlanan web sitesinde akademisyenler ve mezunlardan Prof. Dr. Tuna Tuğcu’yu anlatan videolar bulunuyor: https://support4tunatugcu.wordpress.com/