Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi’nden akademisyenler, rektör devir- teslim törenine de tepki göstererek Rektörlük binasına arkalarını döndüler. Öğrenciler ise "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganları ile Bulu'ya istifa çağrısı yaptı.

Boğaziçi ayakta: Öğrenciler ve akademisyenler kayyum rektöre direniyor

AKP'de birçok görevler üstlenen ve son olarak İstanbul 1'inci Bölge'den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi’nden akademisyenler, rektör devir- teslim törenine de tepki göstererek Rektörlük binasına arkalarını döndüler.

bogazici-universitesi-nde-akademisyenlerden-melih-bulu-protestosu-825107-1.

İSTİFA ÇAĞRISI

Gözaltılara tepki olarak Güney Kampüsü'ne gelen öğrenciler de akademisyelnerin eylemine katıldı. "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganları atan öğrenciler Melih Bulu'yu istifaya çağırdı.

"Bu sabah gözlerimizi arkadaşlarımızın ev baskınıyla gözaltına alındığı haberini alarak açtık. Bizlere reva görülen bu baskı yalnızca kayyumu savunmak, demokratik alanların gaspına yol açmak içindir" diyen öğrenciler, "Bizler dün, Boğaziçi öğrencileri ve Türkiye'nin farklı okullarından desteğe gelen öğrenci ve emekçi arkadaşlarımızla ortak taleplerimizi belirtmek üzere toplanmıştık. Herkesin bildiği gibi okulumuza atanan kayyum Rektör Melih Bulu hiçbir açıklama yapmadan öğrencilerin polisle karşı karşıya kalmasını sağladı" ifadelerine yer verdi.

bogazici-universitesi-nde-akademisyenlerden-melih-bulu-protestosu-825179-1.

Öğrenciler açıklamaya şu şekilde devam etti:

"Polisin kapıları öğrencilere kapatmasının ardından bir süre ayrı kalsak da, kampüs içindeki arkadaşlarımıza uygulanan ablukayı kırmayı ve bir arada basın açıklamamızı sergilemeyi başardık. Öğrencilerin bir araya geldiğinde neler başarabildiğini, polis ve kayyum şiddetini nasıl engellediğini gösterdik. Biz biliyoruz ki, kurtuluş yok tek başına, ya hep beraberiz ya da hiç birimiz.

Fakat, gelin görün ki bu birlik ve dayanışma Kayyumcu zihniyeti rahatsız ediyor. Arkadaşlarımızı Çarşamba günü eyleme gelemeyecekleri şekilde 2 gün göz altında tutma kararı veriyorlar. Öğrenciler arasında gösterilen dayanışma baskı, abluka ve yıldırma politikalarıyla sindirilmeye çalışılsa da biz Kayyumlara karşı talebimizi yinelemeye devam edeceğiz. Bizler arkadaşlarımızın haklı olduğunu kayyum atamasının haksız olduğunu biliyoruz. Yarın tüm arkadaşlarımızla beraber bunu dillendirmeye devam edeceğiz."

"Susmayacağız, kabul etmeyeceğiz ve vazgeçmeyeceğiz. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın, arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşsun" diyen öğrenciler yarın saat 14:00'te Güney Kapısı önüne çağrı yaptı.

NE OLMUŞTU?

Melih Bulu'nun Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından öğrenciler, dün öğleden sonra okul önünde kitlesel bir protesto düzenlemişti. Polis ise öğrencilerin okula girişine, kapıya kelepçe takarak engel olmak istemişti.

EV BASKINIYLA GÖZALTI

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Eski AKP Milletvekili Adayı Melih Bulu'nun okullarına rektör atanmasını protesto etmesiyle ilişkili olarak 17 kişi bu sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı. Eyleme katılan 11 kişinin de arandığı öğrenilmişti. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise gözaltına alınanların 15'inin 'öğrenci olmadığını' ileri sürmüştü. Çataklı ayrıca, eylem sırasında polislere yönelik olarak atılan sloganları da 'hadsiz' şeklinde nitelendirmişti.