Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına yönelik  başlatılan protestolar yarın 100. güne giriyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Boğaziçi öğrencileri, üniversitede özel bir etkinlik programı düzenleneceğini bildirdi.

Boğaziçi Direnişi'nden 100. gün çağrısı: Özel etkinlik düzenlenecek

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenci ve öğretim üyelerinin başlattığı direniş ve protestolar yarın 100. gününe girecek.

Konuya ilişkin öğrencilerden yapılan açıklamada, 100. güne giren dayanışma nedeniyle üniversitede özel bir etkinlik programı düzenleneceği duyuruldu.

"Boğaziçi Direnişi’nin tüm dostlarına çağrımız var" başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tek imza ile alınan hukuksuz kararlardan biriyle daha girdiğimiz yeni yılın her gününü direnerek, vazgeçmeyerek ve alışmayarak geçirdik: Boğaziçi Direnişi tam 100 gündür devam ediyor. 100 günlük kesintisiz dayanışmamızı okulumuzun tüm bileşenleri ile biraraya geleceğimiz özel bir etkinlik programı ile onurlandırıyoruz. Şimdiye dek direnişin neresinde konumlanmış olursa olsun tüm dostlarımızı 13 Nisan Salı günü Güney Kampüs’te buluşmaya çağırıyoruz. Mücadelemizi, neşemizi, renklerimizi sansürlemeye çalışanlara karşı üretmeye, yaşamaya, yaşatmaya ve mücadelemizi hep birlikte büyütmeye devam edeceğiz!”

bogazici-direnisinin-100-gunu-ozel-etkinlik-duzenlenecek-863782-1.

bogazici-direnisinin-100-gunu-ozel-etkinlik-duzenlenecek-863781-1.