Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenleri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt Kerestecioğlu'nun görevden alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Akademisyenler, Bayyurt'un göreve iade edilmesi çağrısı yaptı.

Boğaziçi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden açıklama: "Seçilmiş dekanımızı göreve iade edin"

Boğaziçi Üniversitesi'nde atanmış Rektör Naci İnci'ye karşı protestolar devam ederken, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), seçilmiş 3 dekanı görevden aldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt Kerestecioğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan'ın YÖK tarafından görevden alındığı bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenleri söz konusu karara ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, akademisyenler Prof. Dr. Yasemin Bayyurt'un oy çokluğu ile dekan seçildiğine ve görevini başarıyla sürdürdüğüne dikkat çekerek göreve iadesini istedi.

"1 Ocak 2021 tarihinden beri üniversiteye yapılan müdahalelerin tahribata yol açtığını" kaydeden akademisyenler, "Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri olarak bizler seçilmiş dekanımızın en kısa sürede görevine iade edilerek bu kamu zararından dönülmesini ve üniversitemize yönelik hukuksuz uygulamaların sonlandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Akademisyenler tarafından yapılan açıklama şöyle:

bogazici-egitim-fakultesi-akademisyenlerinden-prof-dr-bayyurt-icin-cagri-970512-1.