Boğaziçi protestoları nedeniyle tutuklanan arkadaşlarının cezaevinden yazdığı mektubu bildiri olarak dağıtan iki öğrenciye ev hapsi verildi.

Boğaziçi eylemleri nedeniyle bildiri dağıtan iki öğrenciye ev hapsi

İstanbul'da Boğaziçi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan arkadaşlarının cezaevinden yazdığı mektubunu bildiri olarak dağıtan iki öğrenciye ev hapsi verildi.

İstanbul'da Boğaziçi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Şilan Delipalta'nın cezaevinden yazdığı mektubu bildiri olarak dağıtan iki öğrenci evlerinden gözaltına alınmıştı.

ANKA’da yer alan habere göre, dün gözaltına alınan öğrenciler bugün savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişlerdi. Mahkeme tutuklanması istenen iki öğrenciye ev hapsi kararı verdi.

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 yılında AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne kararname ile rektör olarak atadı.

Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması, öğrenciler ve akademisyenlerin sert tepkisine neden oldu. Yapılan atamanın kabul edilemez olduğunu ve Bulu’nun kayyum olduğunu söyleyen öğrenciler, 4 Ocak Pazartesi Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem düzenledi. Polis, burada öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Üniversite kapısına kelepçe vuruldu. Polis müdahalesinin tepki çektiği eylemlerin ardından birçok öğrenci de gözaltına alındı. Öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından devam eden eylemler 2 Ocak’tan bu yana devam ediyor.